Управни одбор

Смијењена Себија Изетбеговић, именован нови в.д. директора КЦУС-а

  • Извор: Кликс
  • 27.11.2023. 17:31

Управни одбор (УО) Клиничког центра Универзитета у Сарајеву (КЦУС) смијенио је на данашњој сједници генералну директорицу ове здравствене уставнове Себију Изетбеговић те је за новог вршиоца дужности (в.д.) директора именован Ален Пилав, објавили су федерални медији.

Друга тачка дневног реда данашње сједнице, а коју су чланови УО КЦУС-а изгласали, била је приједлог Одлуке о разрјешењу генералне директорице и именовање вршиоца дужности генералног директора КЦУС-а.

У Одлуци о разрјешењу се наводи да је Себија Изетбеговић разријешена због губитка статуса наставника медицинског факултета у рангу редовног или ванредног професора, односно доцента.

Српски генерал Гојко Кнежевић на челу ОС БиХ

Српски генерал Гојко Кнежевић на челу ОС БиХ

Даље се наводи да ће Изетбеговић након пријема ове Одлуке у року од три дана извршити примопредају службених предмета и документације вршиоцу дужности директора.

Одлука ступа на снагу даном доношења.

Подсјетимо, на сједници која је одржана 30. октобра Управни одбор КЦУС-а је донио Одлуку о покретању поступка за разрјешење генералне директорице КЦУС-а Себије Изетбеговић прије истека мандата.

Изетбеговић је у изјашњењу о овој Одлуци навела да је њена смјена незаконита те је тражила је да јој Управни одбор достави сагласност федералног министра здравства на Одлуку о покретању опозива.

Ево шта су из Тужилаштва рекли о Хелезовом саслушању

Ево шта су из Тужилаштва рекли о Хелезовом саслушању

Федерални министар здравства Недиљко Римац је данас упутио одговор у којем стоји да није овлаштен за давање сагласности на разрјешење директора здравствене установе нити даје сагласност на именовање в.д. директора здравствене установе чији је оснивач ФБиХ.

О истом питању је и 2015. године тадашњи федерални министар здравства Вјекослав Мандић обавијестио УО КЦУС-а.

Изетбеговић ће на челу КЦУС-а замијенити замијенити торакални хирург Ален Пилав у функцији в.д. директора до окончања конкурсне процедуре.

На конкурс за генералног директора КЦУС-а, који је затворен у петак, пријавила су се четири кандиата. Осим Пилава, на конкурс су се пријавили и Исмет Гавранкапетановић, Мевлудин Мекић и Санела Салихагић.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.