Srpska ga ne priznaje za visokog predstavnika

Šmit pisao poslanicima PD PS BiH: Ako usvojite svoj zakon, povući ću Inckov

  • Извор: АТВ
  • 09.12.2021. 19:07

Kristijan Šmit je poslao pismo poslanicima Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH u kome piše da će, kada se u BH Parlamentu usvoji zakon o zabrani negiranja genocida, on ukinuti nametnuti Inckov zakon.

U pismu Šmit piše kako smatra da je uloga Parlamenta da pokuša donijeti vlastito zakonodavstvo i da bi on, s tim u vezi, cijenio namjeru Parlamenta da izmjenu Krivičnog zakona donesenu Inckovom odlukom, zamijeni Zakonom koji je donio Parlament a koji bi u potpunosti bio usklađen sa evropskim i međunarodnim standardima. 

"Sve dok takva odluka naroda i njihovih predstavnika ne stupi na snagu Inckov zakon ostaje na snazi", piše Šmit. 

Bivši visoki predstavnik Valentin Incko nametnuo je izmjene Krivičnog zakona BiH kojima se, između ostalog, zabranjuje negiranje genocida, što je dovelo do najveće političke krize u BiH. Nakon nametanja izmjena Krivičnog zakona lideri političkih partija vlasti i opozicije Srpske odlučili su da ne odlučuju u institucijama na nivou BiH, prije svega Predsjedništvu BiH, Parlamentarnoj skupštini i Savjetu ministara BiH.


  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.