"Није никакав дипломата, већ обични туриста"

Шмит у Бањалуци, кријући се и без најаве, као бјегунац од закона!

  • Извор: АТВ
  • 18.09.2023. 19:09

Јучерашња "инкогнито" посјета Бањалуци потврђује да Kристијан Шмит није никакав дипломата већ обични туриста. Порука је то из Републике Српске након што је Шмит у тајности дошао у Бањалуку.

Баш као и сваки туриста посјетио је цркву и објавио то на друштвеним мрежама. Стигао је кришом, а тако се не понашају високи представници већ бјегунци од закона, порука је из СНСД-а.  

"У институцијама Републике Српске за њега мјеста нема. Да ли ће и даље да покушава да договри састанке по неким кафанама и буџацима, то је његов лични избор, колико ниско је високи спреман да иде", каже Радован Ковачевић, портпарол ове партије.

Бањац: Шмит као туриста дошао и отишао из Бањалуке

Бањац: Шмит као туриста дошао и отишао из Бањалуке

Шмит својим потезима, прије свега провоцира народ. То му је био и једини циљ јер да је мало храбрији свој долазак би званично најавио, каже Милорад Kојић.

"Kада је већ толико храбар зашто није званичну најаву направио и дошао у Бањалуку да га наш херојски српски народ дочека онако како доликује управо том његовом понашању и том његовом провоцирању и том његовом континуираном провоцирању српског народа конститутивног у Бих", каже посланик СНСД-а у ПД ПС БиХ. 

Опозиција има своју теорију. Док им је Шмит један дан стваран, други дан лажан и док се са њим састају, па кад их оцинка растају, о његовом доласку кажу, договорен је са СНСД-ом. Из те странке им поручују јасно је одавно ко са страницима кује договоре, а СНСД то сигурно није.

Деђански: Шмит и сам свјестан да не представља ништа

Деђански: Шмит и сам свјестан да не представља ништа

"Дио договора са Додиком, је л има неко да мисли да врх СНСД-а, Републике Српске, Додик, нису знали да долази", каже Игор Црнадак, потпредсједник ПДП-а. 

"Чули смо да је Ескобар рекао да их зове телефоном када да напусте сједницу НСРС и то је када се доносе најзначајније одлуке и онда видимо да они тада напусте”, поручује Радован Ковачевић.

Каран: Шмит потврдио да је никакав дипломата, жељан да испровоцира инцидент

Каран: Шмит потврдио да је никакав дипломата, жељан да испровоцира инцидент

Први човјек МУП-а упозорава да је због потеза Kрстијана Шмита могло доћи до несагледивих посљедица. Посебно јер се јуче у Бањалуци одржавало неколико манифестација на којима су се окупиле хиљаде људ иа добро је познато шта већина у Српској мисли о њему. Међутим, управо је то Шмиту и био циљ, да испорвоцира инцидент и испадне жртва.

Пратите нас и путем Вибера