ATV

"Nije nikakav diplomata, već obični turista"

Šmit u Banjaluci, krijući se i bez najave, kao bjegunac od zakona!

  • Izvor: ATV
  • 18.09.2023. 19:09

Jučerašnja "inkognito" posjeta Banjaluci potvrđuje da Kristijan Šmit nije nikakav diplomata već obični turista. Poruka je to iz Republike Srpske nakon što je Šmit u tajnosti došao u Banjaluku.

Baš kao i svaki turista posjetio je crkvu i objavio to na društvenim mrežama. Stigao je krišom, a tako se ne ponašaju visoki predstavnici već bjegunci od zakona, poruka je iz SNSD-a.  

"U institucijama Republike Srpske za njega mjesta nema. Da li će i dalje da pokušava da dogovri sastanke po nekim kafanama i budžacima, to je njegov lični izbor, koliko nisko je visoki spreman da ide", kaže Radovan Kovačević, portparol ove partije.

Banjac: Šmit kao turista došao i otišao iz Banjaluke

Banjac: Šmit kao turista došao i otišao iz Banjaluke

Šmit svojim potezima, prije svega provocira narod. To mu je bio i jedini cilj jer da je malo hrabriji svoj dolazak bi zvanično najavio, kaže Milorad Kojić.

"Kada je već toliko hrabar zašto nije zvaničnu najavu napravio i došao u Banjaluku da ga naš herojski srpski narod dočeka onako kako dolikuje upravo tom njegovom ponašanju i tom njegovom provociranju i tom njegovom kontinuiranom provociranju srpskog naroda konstitutivnog u Bih", kaže poslanik SNSD-a u PD PS BiH. 

Opozicija ima svoju teoriju. Dok im je Šmit jedan dan stvaran, drugi dan lažan i dok se sa njim sastaju, pa kad ih ocinka rastaju, o njegovom dolasku kažu, dogovoren je sa SNSD-om. Iz te stranke im poručuju jasno je odavno ko sa stranicima kuje dogovore, a SNSD to sigurno nije.

Deđanski: Šmit i sam svjestan da ne predstavlja ništa

Deđanski: Šmit i sam svjestan da ne predstavlja ništa

"Dio dogovora sa Dodikom, je l ima neko da misli da vrh SNSD-a, Republike Srpske, Dodik, nisu znali da dolazi", kaže Igor Crnadak, potpredsjednik PDP-a. 

"Čuli smo da je Еskobar rekao da ih zove telefonom kada da napuste sjednicu NSRS i to je kada se donose najznačajnije odluke i onda vidimo da oni tada napuste”, poručuje Radovan Kovačević.

Karan: Šmit potvrdio da je nikakav diplomata, željan da isprovocira incident

Karan: Šmit potvrdio da je nikakav diplomata, željan da isprovocira incident

Prvi čovjek MUP-a upozorava da je zbog poteza Krstijana Šmita moglo doći do nesagledivih posljedica. Posebno jer se juče u Banjaluci održavalo nekoliko manifestacija na kojima su se okupile hiljade ljud ia dobro je poznato šta većina u Srpskoj misli o njemu. Međutim, upravo je to Šmitu i bio cilj, da isporvocira incident i ispadne žrtva.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: