Парламент БиХ

СНСД није пристао на уцјене из Сарајева

  • Извор: АТВ
  • 10.10.2023. 19:01

Док СНСД тражи да се уради оно што је годинама пракса на сједници Парламента БиХ, да се обједине сви споразуми у једну тачку и да се тако гласа за њих, коалициони партнери из Федерације се противе споразуму о ратификацији Уговора о финансирању, пројекта медицинског комплекса у Бањалуци. Против су били представници странака Тројке, Пеђа Којовић и Денис Звиздић.

"Kојовић је рекао да не могу подржати тачку три јер је на челу институције  која треба да проведе споразум особа под санкцијама. Питала сам која особа, рекао је министар Шеранић. Ја сам га информисала са провјереним информацијама да је за то задужен Миленко Дулић из Министраства здравља Републике Српске и да су сами финансијери пристали да он буде задужен за реализацију пројекта", каже Сања Вулић, шеф Клуба посланика СНСД-а у ПД ПС БиХ.

Прави разлог због чега коалициони партнери не желе да обједине све споразум је то што Закон о раду и институцијама БиХ није добио подршку српских делегата у Дому народа.  

"Док не сједнемо и не разговарамо, не само о овом споразуму, него генерално о начину понашања. Начин понашања у коме пропуштање Европских закона се третира као услуга Тројки, а од нас се тражи да гласамо за приједлоге као што је овај, то више неће ићи", рекао је Предраг Којовић, клуб посланика Наше странке.

Опозициони посланици из Републике Српске се не слажу са оваквим понашањем скупштинске већине, али је зато ХДЗ са обједињавање и усвајање свих тачака.  

"Не видим ни један разлог да се свих пет тачака не подржи, и два споразума из Берлинског процеса и ове три сагласности за ратификацију споразума о финансирању и болнице и моста итд..", казао је Маринко Чавара, клуб посланика ХДЗ-а.

На овој сједници требала се наћи и сагласности за ратификацију Споразума о инвестиционом гранту за подршку Пројекту водоснабдијевања и санитације у БиХ, сагласности за ратификацију Споразума између Савјета министара БиХ и Владе Хрватске о реконструкцији моста Брчко - Гуња. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    '‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.