SNSD

Špirić: Neodgovorne izjave Izetbegovića o Dejtonskom sporazumu

  • Извор: СРНА
  • 07.04.2022. 15:56

Zamjenik predsjedavjućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić smatra da je teško graditi državu i dogovor u njoj kada dokument na kome ona počiva čelnici te zemlje nazivaju luđačkom košuljom, kao što je danas učinio lider SDA Bakir Izetbegović.

- Dejtonski mirovni sporazum zaustavio je rat u BiH i dao nam Ustav i sada ga neko zove luđačkom košuljom. Naš problem i nastaje tu gdje Dejtonski mirovni sporazum tumačimo prema trenutnim potrebama i dnevnopolitičkim dešavanjima - izjavio je Špirić Srni.

On je dodao da lider SDA, najveće stranke Bošnjaka, tvrdnjom da je država u koju se zaklinju opasana luđačkom košuljom, uništava svaki motiv da se gradi na temeljima na kojoj je BiH nastala.

Špirić, koji je i potpredsjednik SNSD-a, tvrdi da su neodgovorne izjave visokih funkcionera jednako opasne kao i osmišljene aktivnosti na diskreditaciji institucija koje su nastale Dejtonskim mirovnim sporazumom.

- Za Srbe je Dejtonski mirovni sporazum garant opstanka Republike Srpske unutar BiH, a ukoliko nam počnu vezati luđačke košulje mi ćemo naći rješenje kako da dišemo punim plućima, zdravi i slobodni - zaključio je Špirić.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.