Жељка Цвијановић

"Србију називају 'црном рупом', а у БиХ се забрањује улазак професорима и величају терористи“

  • Извор: СРНА
  • 24.01.2024. 15:43

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић оцијенила је да се министар иностраних послова у Савјету министара Елмедин Конаковић упустио у анализу коју не треба да ради, те да је неприхватљиво називање Србије "црном рупом", док се у исто вријеме по БиХ организују комеморације терористима и забрањују уласци универзитетским професорима.

"Назива 'црном рупом' Србију, а не назива БиХ која је забрањивала интелектуалцима улазак само зато што су рекли истину о БиХ. Свака безбједносна агенција може процијенити којем ће појединцу забранити улазак", рекла је Цвијановић за Срну коментаришући наводе Конаковића да је Србија "црна рупа" јер је забранила улазак особи из БиХ која је вријеђала Србију и њен народ.

Она је нагласила да је нечувено величање терориста по БиХ, и да то довољно говори о БиХ и "црним рупама".

Конаковић: Нисам дао инструкције Лагумџији нити је било потребе

Конаковић: Нисам дао инструкције Лагумџији нити је било потребе

"Нисам институција које процјењује такве ствари. Надлежни треба да одлучују о таквим питањима. Притом, осуђивати друге због забране, а ви радите то исто, није у реду. Мисле сви да ће набилдати своје политичке мишиће када се обруше на Републику Српску и Србију", истакла је Цвијановић.

Она је навела да очигледно имају потребу за таквим дјеловањем јер сматрају да ће им то донијети политичку корист.

"На тај начин показују себе како су тобоже јаки политичари, али мислим да је све сасвим супротно, и да широка јавност то апсолутно препознаје", закључила је Цвијановић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:15 Документарни програм

    ''Документарни програм

  • 13:10 Емисија: Досије (Р)

    Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм

    'Филм