Бранимир Којић

"Српска земља никада неће бити у надлежности БиХ"

  • Извор: СРНА
  • 04.10.2023. 13:04

Предсједник Скупштине Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Бранимир Kојић поручио је Денису Бећировићу и Жељку Kомшићу да земља на којој су гробља српских синова које су побили сународници, политички и ратни другови двојице чланова Предсједништва БиХ, никада неће бити у надлежности БиХ.

Kојић је истакао да је упућивање приједлога закона о такозваној државној имовини наставак континуираних напада Kомшића и Бећировића на Републику Српску и сваки грумен земље за који су животе дали најбољи синови Српске.

- Поручујемо им да овај приједлог неће проћи све док смо живи, док постоје Срби који поштују жртву коју су поднијели наши јунаци, посебно цивили који су убијени само зато што су били голоруки на својим вјековним огњиштима - рекао је Kојић Срни.

Kојић је навео да је јасно да политичко Сарајево жели унитарну БиХ и да, без обзира што нису из СДА, баштине и слиједе политику из "Исламске декларације" Алије Изатбеговића.

- Поручујемо им да сва земља на којој су гробља наших најмилијих, које су побили њихови сународници, њихови политички и ратни другови, никада неће бити у надлежности некакве БиХ која је прихватљива за нас само привремено јер је зауставила рат - истакао је Kојић.

Према његовим ријечима, Срби не могу и не желе да живе у држави у којој њихове породице жртава неће доживјети правду, у којој је могуће оптужити предсједника јер ради уставом прописане послове, у којој се трага за 1.646 жртава српске националонсти, у којој лажни високи представник намеће законе, гдје се намеће мит о геноциду.

- Знамо да су се оглашавали и вршили притиске на Суд БиХ да амнестира злочинце који побише нејач у Јошаници, а свако мало осуђују се Срби и то је, по њима, нормално. Зашто се не запитају због чега Институт за тражење несталих не ради ништа на проналаску несталих Срба и докле мисле још тако? - упитао је Kојић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)