Траписти

Шта Дорис Пак мисли о Кристијану Шмиту?

  • Извор: АТВ
  • 20.09.2023. 20:33

У самостану Марија Звијезда у Трапистима данас и Дорис Пак, бивши европарламентарац.

Она долази из Њемачке, земље у којој нема странца који намеће законе и говори како би требало да се живи.

Међутим, када то у некој другој земљи, као у БиХ, ради њен сународник Кристијан Шмит, са тим каже, нема проблема.

Нема проблема ни са тим што је нелегално изабран. Јер легалано и по прописима, изгледа може само у њеној земљи, али у БиХ све то може а и не мора. 

Добро зна политичке прилике у БиХ па је њен долазак у Бањалуку био прилика и да је питамо да ли јој је у реду да неки нелигитимни странац намеће законе и одређује како и шта треба да се ради?


Неуспјешна оправдања Шмита: О каквом вртићу говори?

Неуспјешна оправдања Шмита: О каквом вртићу говори?

Такође, занимало нас је шта она мисли да ли треба затворити канцеларију у којој ради Кристијан Шмит? Ево њених одговора. 

С обзиром да добро познајете политичке прилике у БИХ, сигурно вам је позанта чињеница да Кристијан Шмит нема резолуцију која га потврђује као високог представника, да ли сматрате да је вријеме да се затвори канцеларија ОХРа?

"Ја сам у Европском паралменту била представница за БИХ. У периоду од 2000. па даље сам у свим својим извјештајима сам наглашавала да се мјесто виоског представника мора затворити. Али то је могуће само ако политичари буду учинили све се остваре претпоставке да сви живе скупа. Погледајмо ко је био против када се донисила одлука, споменута је Русија и Кина. Ако се ослања на одлуку те земље онда то за мене није проблем". 

Dа ли наметање закона може да ријеши проблеме овдје? 

"Ако политичати то не чине, оно за шта су они позвани. Онда ова земља да би би функицонисала мора то неко учинити". 

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:50 Центар дана

    ''Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    ''Колико знате о онима који живе под будним оком јавности?Знате ли о чему маштају, шта су све прошли, у чему уживају, шта раде када су потпуно сами? Које тајне су спремни да открију? Колико су спремни да се оголе?

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.