Забрањен им улазак у државу

Америка увела нове санкције Диани Kајмаковић и Осману Мехмедагићу

  • 11.12.2023. 22:14

Стејт Департмент у свом извјештају који је објављен данас 11. децембра, на њиховој званичној страници, саопштио је како су нове санкције уведене и бившем главном тужиоцу БиХ Диани Kајмаковић те Осману Мехмедагићу, бившем челнику Обавјештајно-безбједносне агенције (ОБА).

Наиме, санкције се огледају кроз забрану уласка у Сједињене Америчке Државе.

За Kајмаковић Стејт Департмент наводи да има значајног удјела у коруптивним радњама. Kако наводе, Kајмаковић је подржавала трговце наркотицима и друге криминалце, помажући у скривању доказа, спречавању гоњења и на друге начине подржавала криминалне активности у замјену за личну добит. Такође, наводи се како је покушала блокирати истрагу у вези са својим очигледним криминалним сарадницима, укључујући Османа Мехмедагића.

Потом, Стејт Департмент за Мехмедагића наводе да је сарађивао с криминалним мрежама и злоупотребљавао свој јавни положај како би стекао финансијску имућност. Kао дио ових радњи, његова супруга Амела Мехмедагић Шеховић такође је обухваћена, преноси Кликс.

Подсјећамо, и Kајмаковић и Мехмедагић се већ налази на листи санкције Министарства финансија САД-а, одлуком од септембра 2022. године.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина