Шеф НАТО-а

Столтенберг стигао у Сарајево

  • Извор: Кликс
  • 19.11.2023. 19:57

Авион у којем се налазио шеф НАТО Јенс Столтенберг слетио је вечерас на Међународни аеродром у Сарајеву чиме је генерални секретар НАТО започео своју дводневну посјету Босни и Херцеговини.

У пратњи обезбјеђења, тачније 10 возила у пратњи, Столтенберг је напустио простор аеродрома те се упутио према хотелу гдје ће и одсјести, а како је раније најављено из сједишта НАТО, планирано је да се генерални секретар састане са члановима Предсједништва Босне и Херцеговине.

Шеф НАТО у понедјељак ће наставити бројне активности у Сарајеву, а планирано је да се састане са предсједавајућом Савјета министара Борјаном Кришто.

Послијеподневни сати резервисани су за одлазак у НАТО базу у Бутмиру гдје ће Столтенберг одржати састанак са војним званичницима и међународним представницима. Ово је уједно и први званични Столтенбергов долазак у Босну и Херцеговину.

Поред БиХ, планирано је да у наредним данима Столтенберг посјети и друге земље Западног Балкана.

Столтенберг ће одржати састанак у Београду са Аном Брнабић и Александром Вучићем, а посјету ће закључити у Сјеверној Македонији гдје је планиран такође сусрет са званичницима ове земље.


(Фото: Скрин Шот / Кликс)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: