Александар Врањеш

"Све присутнија нервоза запада, отићи ће Хелен Флукер збуњена из БиХ, исто као и Шмит"

  • 25.10.2023. 10:20

Амбасадор БиХ у Србији Александар Врањеш рекао је за Срну да је више него примијетно да је нервоза присутна у редовима колективног Запада у БиХ, па се чак и не правдају излизаним аргументима из домена међународног права, него све отвореније показују да не маре ни за право ни правду.

Врањеш је рекао да им очигледно није било довољно да санкционишу само предсједника Републике Српске Милорада Додика, него су морали да то учине и његовој дјеци, Игору и Горици, да би нападајући породицу показали колико су далеко спремни да иду у својој безкрупулозној политичкој борби.

"Али, резултат таквих притисака није страх и покоравање, него пркос и отпор. Kао да ништа нису научили од својих претходника и сународника који су такође силом покушавали да мијењају људе и симболе на овим просторима", навео је Врањеш.

Он је нагласио да именовање Kристијана Шмита ван свих процедура и карт бланш да у БиХ тренира диктаторске вјештине, говори колико су им канџе провириле кроз бијеле рукавице и као да су у силној жељи да по сваку цијену дисциплинују Србе, униште Републику Српску и смакну Милорада Додика, занемарили да таквим политикама крче пут за потпуно супротан сценариј.

"И док Шмит удара посљедње ексере у ковчег државне заједнице уз западне аплаузе, Срби манифестују одлучност да бране Републику Српску, своје симболе, имовину и институције. Kују Срби одбрамбене планове, па није ни чудо што се шефица политичког ођељења Амбасаде Велике Британије у Сарајеву Хелен Флукер регионално узмувала, па истражује колику подршку Додик има и у Српској и ван ње.

Много тога интересује политичку Хелен. Од тога како Милорад Додик стоји у Матици па до питања да ли ће га наша полиција бранити свим средствима уколико му пресуде англо-судије у Сарајеву. Ниједан одговор јој се није допао. Отићи ће збуњена једног дана из БиХ. Баш као и Шмит", закључио је Врањеш.

Пратите нас и путем Вибера

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.