Денис Шулић

"Свуда у свијету се суди за непоштовање Устава, само у БиХ за извршење уставних обавеза"

  • Извор: СРНА
  • 16.10.2023. 15:28

Члан Главног одбора СНСД-а Денис Шулић оцијенио је за Срну да је процесу против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора "Службеног гласника" Милоша Лукића пред Судом БиХ јединствен јер се свуда у свијету суди оним који крше устав и законе, а само у БиХ оним који су вршили задужења која су им повјерена овим актима.

Ђулић сматра да и данашње рочиште процесу против Додика и Лукића, као и све оно што му је претходило не само од момента подизања оптужнице већ од доласка Кристијана Шмита, представља политички циркус који режирају појединци из међународне заједнице уз свесрдну помоћ дијела политичара из БиХ.

Шулић наводи да Република Српска и сви њени званичници знају да су Устав и закони на њиховој страни, као и то да никада нису тражили ништа изван тога.

"Свјесни смо и тога да су дошла времена да се за оно што је истина морамо борити, јер некоме та истина не прија и хтио би да прекраја и уставно уређење БиХ и Републике Српске и животе њених грађана по свом нахођењу, што никада нико од нас неће допустити, ма каквом силом нам пријетили", истакао је Шулић.


Цвијановић: Покушај политичког прогона и напад на Устав Српске

Цвијановић: Покушај политичког прогона и напад на Устав Српске

Он је рекао да је процес против Додика и Лукића политички монтирани процес у којем се незвани гост из Њемачке, користећи правосуђе, обрачунава не са Додиком и Лукићем, већ са Републиком Српском и њеним институцијама јер су званичници у њима само радили свој посао.

Шулић је навео да му је јасно да Шмиту смета политички лидер попут Додика, јер је неко ко не пристаје на уступке и не повлачи се пред притисцима када су у питању одбрана права и интереса Републике Српске и њених грађана.

"Жао ми је само што је, да ли из незнања или јер је толико заслијепљен властитом немоћи да контролише Додика, одлучио да нападне институцију предсједника Републике Српске, а тиме и пошаље поруку свима нама да напада Републику Српску и све њене грађане и институције. И баш такав напад нам даје снагу и основ да се боримо за истину, да се боримо за Српску и као што то истичемо од самог почетка – побиједићемо, јер знамо шта бранимо!", нагласио је Шулић.


Ко је Јасмина Ћосић Дедовић? Била дио дипломатског скандала, Додик указивао на спорну биографију

Ко је Јасмина Ћосић Дедовић? Била дио дипломатског скандала, Додик указивао на спорну биографију


Пратите нас и путем Вибера

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.