Имовина

Тадић о "необоривим чињеницама" Бећировића: "У Сарајеву се доказују нападима на Српску"

  • Извор: АТВ
  • 06.10.2023. 17:31

Члан Предсједништва БиХ Денис Бећировић опет је данас ударио по Републици Српској, те рекао да "неће проћи никаве лажи о државној имовини БиХ".

Бећировић је у свом обраћању навео, по њему, "три необориве чињенице да имовина припада БиХ".

"Прво, Устав БиХ јасно је ријешио темељну дилему - БиХ је држава, Република Српска је ентитет у држави. Државна имовина припада држави једнако као што припада и свакој другој држви на свијету. Не постоји држава без државне имовине - навео је Бећировић.

Он је као други аргумент навео да је према "Споразуму о питањима сукцесије бивше СФРЈ државна имовина дата БиХ".

Као трећи аргумет Бећировић је навео да је "у Дејтонском споразуму утврђено да Уставни суд БиХ доноси коначне и обавезујуће одлуке".

Његове "необориве чињенице" коментарисао је и правник Огњен Тадић.

"Гледам ово и сјетих се недавне изјаве Драгана Стевановића из Сарајева (СДП) о постојању 'бошњачке националсоцијалистичке' струје у СДП-у БиХ. Kада год је било цијепање неке сарајевске странке нови лидери су се доказивали нападима на Републику Српску", навео је Тадић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм