Savjetnik srpskog člana Predsjedništva

Tegeltija o falsifikovanim listićima: Sad je jasno da je plan rušenja ustavnog poretka unaprijed pripremljen

  • Извор: СРНА
  • 24.10.2022. 11:22

Nova afera navodno falsifikovanih glasačkih listića nije ništa drugo do podvala i pokušaj napada na ustavni poredak Republike Srpske za koju će neko morati krivično da odgovara i dobije ozbiljnu zatvorsku kaznu, rekao je Srni savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Milan Tegeltija.

"Riječ je o bijednom pokušaju podvale s ciljem kompromitovanja izbornog procesa u Republici Srpskoj podvaljivanjem falsifikovanih ukupno 27 listića, i to, gle slučaja, u opštinama u kojima SNSD nema lokalnu vlast i nije izabrao opštinske izborne komisije, nego je to uradila opozicija", naveo je Tegeltija.

On je naglasio da ova podvala nije samo krivično djelo falsifikata nego i pokušaj napada na ustavni poredak Republike Srpske.

O kolikom je apsurdu riječ, kaže Tegeltija, govori i želja da se iskonstruiše da je neko angažovao štampariju da u jednoj opštini falsifikuje 11, a u drugoj 16 listića u korist kandidata za predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika koji nemaju ama baš nikakav uticaj na izborni rezultat od oko 30.000 glasova prednosti za Dodika.

"I sad neko želi da kaže da je neko cijeli taj posao angažovanja štamparije i pravljenja falsifikata uradio za 27 glasova u dvije opštine u kojima je opozicija izabrala opštinske izborne komisije", napomenuo je Tegeltija.

On kaže da je iluzorno i govoriti o uticaju tih 27 "falsifikata" na izborni rezultat u kome je Dodik u prednosti za oko 30.000 glasova.

"Sad je već očito da je riječ o unaprijed pripremljenom planu rušenja ustavnog i demokratskog poretka", istakao je Tegeltija.

On je naveo da je očito da su organizatori računali da će razlika između Dodika i kandidata PDP-a za predsjednika Srpske Jelene Trivić biti znatno manja, pa da bi u tom slučaju ovakve podvale mogle da proizvedu nekakav efekat.

Tegeltija smatra da bi MUP i Tužilaštvo Republike Srpske hitno morali da se pozabave ovim, jer je očito riječ o unaprijed pripremljenom pokušaju rušenja ustavnog poretka Republike Srpske.

Тагови: