Predsjedavajući Savjeta ministara

Tegeltija otvorio novo područno odjeljenje vrtića u naselju Podorugla u Mrkonjić Gradu

  • Извор: СРНА
  • 05.09.2022. 13:24

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija danas je u naselju Podorugla u Mrkonjić Gradu svečeno otvorio područno odjeljenje Dječijeg vrtića "Milja Đukanović", za koji je prostor i opremu obezbijedio privrednik Mladen Milanović.

Tegeltija je rekao novinarima da se otvaranjem ovog objekta otvorila pretpostavka da sve veće grupe budu popunjene, odnosno da nema više djece koja čekaju da budu upisana u vrtić.

On je istakao da se trude da obezbijede dovoljno prostora za svu djecu koja imaju potrebu da budu u vrtiću i da je zahvalan koji su radili i omogućili da se otvori vrtić i riješi problem čekanja.

- Ostaje još da proširimo jedan mali dio u centralnom vrtiću u gradu i da obezbijedimo dodatne uslove za smještaj jasličke grupe. Koliko god bude trebalo prostora za škole, vrtiće, gradićemo i nećemo ostaviti bilo koje dijete van ove naše predškolske ustanove - rekao je Tegeltija sa kojim je Milanović otvorio vrtić.

Načelnik opštine Mrkonjić Grad Dragan Vođević zahvalio je u svoje i u ime roditelja donatoru koji je potrudio da izgradi repreznetativan objekat i izrazio nadu da će i u budućnosti biti još sličnih projekata.

Direktor vrtića Aleksandra Roljić pojasnila je da je kapacitet vrtića za 54 djece i da će biti zaposleno šest novih radnika.

- Srećna sam jer smo djeci pružili priliku da se socijalizuju, druže, igraju i da roditeljima riješimo problem. Zahvaljujem se donatoru, opštini i svima koji su pomogli - istakla je Roljićeva. 

  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм

    ''''Филм

  • 00:10 Ноћни програм

    Ноћни програм