Sastanak

Tegeltija sa Eskobarom: Prijetnje i sankcije neće riješiti krizu u BiH

  • Извор: СРНА
  • 07.12.2021. 12:03

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija istakao je u razgovoru sa pomoćnikom američkog državnog sekretara Gabrijelom Eskobarom da prijetnje ili uvođenje sankcija bilo kome ne doprinosi rješavanju aktuelne situacije u BiH.

Tegeltija je rekao bi se ukidanjem nametnute odluke bivšeg visokog predstavnika stvorila pretpostavka za normalno funkcionisanje svih institucija.

On je naglasio opredijeljenost institucija u BiH za evropski put, uz puno uvažavanje ustavnih nadležnosti svih nivoa vlasti i poštovanje Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Tegeltija, koji je razgovarao sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara SAD u Birou za evropska i evroazijska pitanja u Stejt departmentu i specijalnim izaslanikom predsjednika SAD za zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom, ukazao je na potrebu unutrašnjeg dijaloga i dogovora političkih predstavnika u BiH, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Sagovornici su tokom sastanka o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH i regionu, kojem je prisustvovao i ambasador SAD u BiH Erik Nelson, razmijenili mišljenja i o drugim aktuelnim temama.


  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм