Savjetnik srpskog člana Predsjedništva

Tegeltija upitao: Zašto ne poštujete odluku Ustavnog suda prema kojoj visokog predstavnika potvrđuje SB UN

  • Извор: АТВ
  • 13.05.2022. 14:05

Savjetnik srpskog člana Predsjedništva Milan Tegeltija pozvao je sve, koji tvrde da se Odluke Ustavnog suda BiH moraju poštovati i istovremeno tvrde da je Kristijan Šmit legitiman Visoki predstanik za BiH, posebno administraciju OHR, zapadne ambasade i političare iz političkog Sarajeva da javno odgovore, zašto se onda ne poštuje Odluka Ustavnog suda koja konstatuje da visokog predstavnika PIK predlaže, a potvrđuje Savjet bezbjednosti UN.

"Ako kažu odluke Ustavnog suda BiH moraju poštovati - šta ćemo onda sa Odlukom US BiH AP-953-05-85074 koja nedvosmisleno konstatuje da je Visoki predstavnik uspostavljen odlukom SB UN da je osoblje UN i da ga PiK samo predlaže a SB UN potvrđuje?", upitao je Tegeltija i dodao:

"Hoćemo li  poštovati tu odluku i stav Ustavnog suda BiH ili ne? Jer ako je ovako kao što kaže Ustavni sud BiH, uopšte nema dileme da li Šmit ima legitimitet Visokog predstavnika ili ne!".

On je kao dokaz dostavio i dva izvoda iz pomenute odluke.

Photo of the Remarkables mountain range in Queenstown, New Zealand.

"Kao prilog, da se ne bi mučili da traže odluku, dajem i 2 izvoda iz ove odluke gdje se jasno vide ove konstatacije Ustavnog suda BiH. Ako ne bude odgovora na ovo pitanje, onda je suludo govoriti o vladavini prava u BiH jer ona ne može biti selektivna!", zaključio je Tegeltija.

Photo of the Remarkables mountain range in Queenstown, New Zealand.
  • 12:15 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.