Odbili inicijativu za izgradnju gasovoda

Transkript dijela sjednice - opstrukcije Džaferovića i Komšića

  • Извор: РТРС
  • 22.07.2022. 17:30

Bošnjački i hrvatski član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Željko Komšić odbili su na današnjoj sjednici inicijativu za izgradnju gasovoda iz bije prema Banjaluci, kao i raspravu i uvrštavanje u dnevni red inicijativu vezanu za aerodrom Trebinje.

Srpski član Predsjedništva Milorad Dodik istakao je da se radi o opštoj opstrukciji koja vlada u BiH prema Republici Srpskoj.

- Mi već 10 godina čekamo tu vrstu priče oko izgradnje gasovoda. Mislim da je nerazumno i u sferi zaista patološkog pristupa da se onemogućava jedan ovakav projekat koji treba da obezbijedi redovno snabdijevanje gasom dijela BiH i Republike Srpske - istakao je Dodik nakon sjednice Predsjedništva BiH.

On je rekao da se sva galama i opstrukcije Šefika Džaferovića i Željka Komšića najbolje vide na današnjem primjeru - opstrukciji pomenutih projekata.

- Takvo ponašanje apsolutno destabilizuje BiH i dovodi do velikog nerazumijevanja i nefunkcionisanja - istakao je Dodik, upitavši kakvu budućnost Republika Srpska može da očekuje sa ovakvom politikom iz Sarajeva.

Dodik je istakao i da su druga dva člana Predsjedništva ponovo odbila da podrže inicijativu Otvoreni Balkan čime su privreda i stanovništvo Republike Srpske i BiH ostali uskraćeni za brojne ekonomske benefite.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.