"Iz Katara moji, znaš ti dobro koji"

Trenirao sa "crnim labudom", pocijepao knjižicu VRS, a sad iz Katara poziva na javno uništavanje boračkih knjižica

  • 14.11.2019.09:53

Ministar bezbijednosti u tehničkom mandatu, Dragan Mektić, u posjeti je Kataru.

Tamo se, zajedno sa v.d. direktora SIPA-e, Pericom Stanićem i Osmanom Mehmedagićem, direktorom OBA-e, sastao sa premijerom Države Katar Abdullahom bin Nasser bin Khalifa al Thanijem i savjetnikom emira Države Katar Mohammed bin Ahmed al-Misnadom.

Diplomatske i trgovinske veze sa Katarom prekinuli su Saudijska Arabija, Ujedinjeni Arapski Emirati, Bahrein i Egipat, a četvorka optužuje Dohu da krši sporazum iz 2014. sa članicama Saveta zalivske saradnje (GCC) miješajući se u regionalne poslove i podrškom terorizmu.

Nakon što je prije nekoliko dana pocijepao boračku knjižicu Vojske Republike Srpske, Mektić je iz te bogate, muslimanske zemlje, putem twittera pozvao borce da u Banjaluci organizuju javno uništavanje boračkih knjižica.

Podsjećamo, prije malo više od dvije godine, Mektić se fotografisao sa ratnim komandirom čete Vojne policije "Crnih labudova" Armije RBiH Zejdom Dukmanićem za kojeg postoje tvrdnje da je tokom rata u kampu kod Visokog obučavao islamske teroriste i da je i nakon rata obučavao pripadnike muslimanskih paravojnih snaga.

Iako je Mektić tada rekao da ne zna ko je taj čovjek, sada već upokojeni Dukmanić je rekao da se dobro znaju iz fitnes centra.

Ozloglašenu jedinicu "Crni labudovi" povezuju sa ratnim zločinima za koje njeni pripadnici nikad nisu procesuirani, kao što niko nije procesuiran za napad na Aleksandra Vučića u Potočarima za koji javnost u Srbiji optužuje baš udruženje boraca "Crni labudovi".