Savjetnik srpskog člana Predsjedništva

Trišić Babić: Bećirovićev ugao gledanja uzak i birokratski

  • Извор: СРНА
  • 05.12.2022. 11:56

Savjetnik za spoljnu politiku srpskog člana Predsjedništva BiH Ana Trišić Babić ocijenila je da je ugao gledanja bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića na vođenje spoljne politike BiH birokratski i uzak.

"Bećirović se vjerovatno poziva na ustavnu odredbu prema kojoj Predsjedništvo vodi spoljnu politiku BiH. Međutim, on zaboravlja da se zajedničke institucije BiH i njihove nadležnosti ne mogu odvojiti od entiteta - iz prostog razloga što se njihovi funkcioneri biraju ili delegiraju u entitetima, a ne na cijeloj teritoriji BiH", rekla je ona Srni, reagujući na Bećirovićevu izjavu da "predstavnici nižih jedinica nemaju ovlašćenja u vođenju spoljne politike".

Babićeva, koja je i bivši zamjenik ministra inostranih poslova u Savjetu ministara, istakla je da su ti funkcioneri prilikom izvršavanja svojih funkcija u institucijama BiH zapravo odgovorni entitetima.

Prema njenim riječima, na taj način se nastup člana Predsjedništva iz Republike Srpske kreira upravo u Republici Srpskoj.

Reagujući na izjavu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da će sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem uskladiti zajednički stav o učešću na samitu lidera EU i zemalja Balkana u Tirani, Bećirović je rekao da "predstavnici nižih jedinica nemaju ovlašćenja u vođenju spoljne politike".

  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм