Конаковић сазива нови састанак

Тројка недосљедна у свом мишљењу

  • Извор: АТВ
  • 25.01.2024. 19:10

Разговараћу са Мајклом Марфијем јер су нам важна њихова мишљења, признаје то данас Елмедин Конаковић.

Симтоматично је то да је и његов јучерашњи позив на састанак о измјенама Устава БиХ свим парламентарним странкама, стигао након низа саопштења америчке амбасаде. Тамо већ данима алудирају да су измјене Устава неопходне да БиХ настави ка Европској унији. Прве одбијенице међутим већ су стигле из странака у другом ентитету, ДФ Жељка Комшића и СДА-а Бакира Изетбеговића на састанак неће. 

"Видјећу Марфија па ћу са њим разговарати, важна су нам њихова мишљења. Та сарадња са нашим партнерима мора бити на високом нивоу али се слажем са онима који на крају кажу одлуке ипак морају донијети домаћи лидери“, рекао је предсједник НиП-а Елмедин Конаковић.

Ово је само још један у низу доказа колико је тројка недосљедна у свом мишљењу. Очигледно је да по мишљење иду у америчку амбасаду и износе њихове приједлоге. Недопустиве су било какве измјене Устава а још мање сугерисања једне стране амбасаде да се то учини. 

"Конаковићев позив - налог америчког амбасадор у БиХ"

"Нама је потпуно јасна намјера америчке амбасаде а и намјера бошњачких политичара да покушавају кроз одређене процесе придруживања ЕУ и оног што је неопходно да се испуни да покушају кроз ту причу прогурати причу о измјени Устава и у потпуности разградње Дејтонског мировног споразума и стварања нових односа и уређења БиХ“, поручује посланик СНСД-а у ПД ПС БиХ Милорад Којић.

Питањем да ли ће на састанак у понедјељак у ПДП-у затечени. Тек након новинарског питања схватили су да су и они парламентарна странка. 

"Па не, Ја сам схватио да то није упућено нама него странкама које су у власти“, рекао је шеф Клуба посланика ПДП-а Игор Црнадак.

Непотребно је задирати у Устав, каже Милан Петковић. Измјене изборног закона могу ићи и без тога. 

"Измјене изборног закона су на прагу и можемо рећи да смо ту близу рјешења што се тиче измјене Устава мислим да ту нећемо тако лако постићи консензус“, рекао је посланик Уједињене Српске у ПД ПС БиХ Милан Петковић.

Република Српска није и никад неће бити послушник Мајкла Марфија за разлику од лидера тројке. Било какве измјене Устава с циљем да се испоштују Марфијеве жеље и хирови не долазе у обзир, јасна је порука из Српске. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:15 Документарни програм

    ''Документарни програм

  • 13:10 Емисија: Досије (Р)

    Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм

    'Филм