Pozicija ministra finansija i trezora

"Trojka" popušta blokadu imenovanja Amidžića

  • Извор: АТВ
  • 13.07.2023. 19:13

Trojka popušta u priči oko blokade imenovanja Srđana Amidžića za ministra finansija i trezora u Savjetu ministara BiH, saznaje ATV, iako se u javnosti pokušava ostaviti potpuno drugačiji utisak.

Prema našim saznanjima, itekako su svjesni da inatom i uslovljavanjima prave samo štetu, i to najviše sebi. Uz podsjetnik da je lider SNSD-a poručio kako je važno imati ministarstvo finansija i trezora i da je to priča koja je ranije dogovorena u okviru raspodjele ministarskih pozicija, treba napomenuti i da je dosadašnji način rada i napredak pohvalila i Evropska unija.

Opšte je poznato da Bošnjaci vole kada ih stranci hvale, a da nikako ne vole da im se zamjeraju. Poruka i iz Republike Srpske da uslovljavanja više neće proći onima koji bi da blokiraju Amidžićevo imenovanje. Najglasniji su poslanici "Naše stranke" u BH Parlamentu, Sabina Ćudić i Peđa Kojović i to zato jer im se ne sviđaju stavovi Milorada Dodika. 

Na naše pozive oni nisu odgovorili. Sudeći prema našim izvorima, njihovo uslovaljvanje pružanja podrške Amidžićevom imenovanju je predstava za bošnjačku javnost u drugom entitetu. Itekako popuštaju sa tom pričom što će se i pokazati uskoro, bez obzira na to šta govore. Jasna poruka im stiže i od Borjane Krišto - potrebna je politička saglasnost za imenovanja u Savjetu ministara.

"Ne možemo prilaziti na način to može, ovo ćemo uzeti, ucjenjivati. Moja obaveza je da predložim odluku, samo mi je potrebna saglasnost političku", kaže predsjedavajuća Savjeta ministara BiH Borjana Krišto.

A ona će doći, jer shvataju u trojki, posebno oni koji sada uslovaljvaju, da to nije prihvatljiv način rada. Ali izgleda kako moraju da zatalasaju, jer su na meti konstantnih prozivki bošnjačkog političkog tijela koje smatra da ne rade u njihovom interesu. U interesu svih je da ne postoji politika ucjena i uslovljavanja, što je SNSD jasno i stavio doznanja. SDA je to radila, i to više tako ne može.

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм