Изјаве министра одбране

Тужилаштво БиХ формирало предмет поводом Хелезових изјава

  • 24.11.2023. 10:11

Тужилаштво БиХ формирало је предмет поводом изјава министра одбране БиХ Зукана Хелеза.

Хелез је, подсјетимо, између осталог, изнио тврдњу о постојању "војних кампова за обуку паравојних формација на територији Републике Српске", а рекао је и да у БиХ постоје "неке снаге" за које не би говорио ни чије су, ни какве су.

Из Тужилаштва су се данас огласили о његовим изјавама.

"Након изнесених медијских навода министра одбране у Савјету министара Босне и Херцеговине, г. Хелеза, у Тужилаштву БиХ у Одсјеку за тероризам, формиран је предмет којим је задужен поступајући тужилац", рекао је за "Независне новине" Борис Грубешић, портпарол Тужилаштва БиХ.

Према његовим ријечима, у оквиру предмета, министар ће бити позван да да исказ, те презентује све информације, доказе и чињенице којима располаже.

"Подсјећамо да све институције, носиоци функција, као и грађани имају законску обавезу пријављивања надлежним институцијама свих сазнања о почињеним кривичним дјелима, као и починиоцима", навео је Грубешић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина