Sanja Vulić

"U američkoj i britanskoj Ambasadi rade instalirani Bošnjaci iz SDA"

  • Извор: СРНА
  • 23.03.2023. 19:01

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je Srni da u ambasadama Velike Britanije i SAD u BiH rade instalirani Bošnjaci iz SDA, instruisani za sprovođenje politika ka ostvarivanju cilja iz "Islamske deklaracije", a to je centralizovana/islamska BiH.

Vulićeva smatra da je najpravičnije prekinuti komunikaciju sa njima, jer do sada nije postojala srpska strana priče, već isključivo i samo bošnjačka.

"Zaposleni u britanskoj i američkoj ambasadi u BiH svojski se trude da Republici Srpskoj oduzmu pravo na zemlju, vodu, vazduh i na kraju pravo na nacionalno opredjeljenje", ukazala je Vulićeva.

Ona je istakla da Republika Srpska ima svoja prava, ovlaštenja i granice, definisane Dejtonskim mirovnim sporazumom.

"Neka se u centralama ovih zemalja zapitaju da li je demokratski, da li je ljudski i da li je humano u 21. vijeku sprovoditi torturu i iživljavanje nad srpskim narodom? Od predstavnika ovih ambasada srpski narod nije ništa dobro, niti pohvalno doživio. Samo sankcije, psihološka mučenja i prijetnje", ukazala je Vulićeva.

Vlada Republike Srpska usvojila je danas Informaciju o prekidu saradnje sa američkim i britanskim diplomatama u BiH zbog antidejtonskog djelovanja.

"Vlada Srpske konstatuje da je Srpska prisiljena prekinuti saradnju sa diplomatama obje ambasade, te u vezi s tim traži od institucija, predstavnika Srpske u zajedničkim institucijama na nivou BiH, organa lokalne samouprave u Republici Srpskoj, kao i drugih javnih organa da ne sarađuju sa ambasadama SAD i Velike Britanije", saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.