Predsjednički i parlamentarni izbori

U BiH 11.500 državljana Srbije može da glasa na 15 biračkih mjesta

  • Извор: СРНА
  • 03.04.2022. 08:24

Na predsjedničkim i parlamentarnim izborima u Srbiji danas će na 15 biračkih mjesta moći da glasa oko 11.500 državljana Srbije koji borave u BiH, rečeno je Srni u Ambasadi Srbije u BiH.

"Državljani Srbije, koji su se do 12. marta putem diplomatsko-konzularnih predstavništava Srbije u BiH prijavili da će glasati u BiH, mogu da ostvare glasačko pravo na biračkim mjestima na kojima su se prijavili da će glasati", rečeno je iz Ambasade.

Biračka mjesta u Banjaluci su u Generalnom konzulatu Srbije i u zgradi "M:tela", u Sarajevu u Ambasadi Srbije, u Mostaru u Generalnom konzulatu, te u konzularnim kancelarijama u Trebinju i Drvaru.

U Višegradu će državljani Srbije glasačko pravo mogu da ostvare na biračkom mjestu u Srednjoškolskom centru "Ivo Andrić", u Galeriji centra za kulturu i obrazovanje u Doboju i u srednjoškolskom centru u Bratuncu.

U Bijeljini je biračko mjesto u Centru za kulturu, u Prijedoru u Osnovnoj školi "Desanka Maksimović", u Rudom u srednjoškolskom centru, u Loparama u Osnovnoj školi "Sveti Sava", kao i u istoimenoj osnovnoj školi u Zvorniku, te u Pilici u područnom odjeljenju Osnovne škole.

Biračka mjesta biće otvorena od 7.00 do 20.00 časova, a na glasanje je potrebno ponijeti važeći identifikacioni dokument Srbije, odnosno ličnu kartu ili pasoš.


(Foto: Srna)


Тагови: