Ненад Нешић

"У БиХ прошлост истовремено и садашњост: Вјерски службеници звецкају оружјем“

  • Извор: СРНА
  • 10.12.2023. 17:12

Министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић изјавио је да вјерски службеници Незим Халиловић и Харун Хоџић шире мржњу порукама у којима звецкају оружјем, те оцијенио да је у БиХ једино одговорно позвати на њену демилитаризацију.

"Страшно је да вјерски службеници Незим Халиловић и Харун Хоџић шире поруке мржње, позивају да се дјеца обучавају стрељаштву и припремају за неке ратове. Од вјерских службеника се прије свега очекује да промовишу мир, толеранцију, поштовање, љубав, суживот, а не да звецкају оружјем", рекао је Нешић Срни.

Нешић је истакао да дјецу треба подстицати да се такмиче у математици, књижевности, науци, фудбалу, а не да се обучавају за ратове који нису стали у неким лудим главама.

Према његовим ријечима, то је забрињавајуће и ужасавајуће, да је у БиХ прошлост истовремено и садашњост.

Нешић је додао да је добио информацију да је Халиловић члан Главног одбора СДА, а да је овој партији близак и Хоџић.

Вјерски службеници из Зенице позивају на рат: Од стрељана и ловачких друштава правите војску!

Вјерски службеници из Зенице позивају на рат: Од стрељана и ловачких друштава правите војску!

"Зато позивам СДА да покаже одговорност и огради се од оваквих ставова, да кажу да будућност није у оружју, него у школама и научно-технолошком развоју. Доста је у прошлом вијеку у овој земљи било крви, за сто наредних вијекова", истакао је Нешић.

Министар безбједности у Савјету министара рекао је да се будућност мора посветити образовању дјеце, развоју науке и научно-технолошком напретку.

У овој земљи којом вијековима владају мржња и страдања, лако су се палили фитиљи, каже Нешић и додаје да је једино одговорно позивати на забрану сваке врсте оружја и наоружања, на њену демилитаризацију.

"Страшно је чути овакве поруке од људи вјере. Такве поруке и такво понашање прије свега треба да осуде и одбаце Бошњаци и Исламска заједница. Желим да вјерујем да они не дијеле ове ставове и да и бошњачки народ жели да буде цивилизован европски народ који је спреман да гради неку бољу будућност", рекао је Нешић.

Он је указао да се треба такмичити ко има више радних мјеста, боље плате и пензије, ко је направио више путева и ауто-путева, отворио предузећа, подигао стандард, урадио нешто добро, умјесто што се шири мржња.

"Мржња је увијек знак слабости оног ко мрзи и врати му се као бумеранг", рекао је Нешић.

Имам Харун Хоџић, бивши припадник злогласне 7. муслиманске бригаде, рекао је на вјерском предавању у Немили код Зенице да свако дијете треба научити да користи оружје, а од сваке ловачке секције направити формацију која се спремна да се брани.

Он је навео и како у ловачка удружења треба довести пензионисане, демобилисане припаднике Армије БиХ.

На трибини је говорио и Незим Халиловић Мудерис, који је рекао да "агресија на БиХ траје".

Хоџић је на овом предању рекао да је у Зеници био припадник 7. муслиманском бригадом тзв. Армије БиХ. Ријеч је о злогласној бригади у којој су били муџахедини који су починили стравичне злочине над српским народом и ратним заробљеницима у Возући и на Озрену.

Према писању портала "Дневник.ба", Халиловић је неформални вођа вехабија, имам фахдове џамије у Сарајеву и ратни командант 4. Муслиманске бригаде такозване Армије БиХ у Коњицу.

Иначе је високорангирана особа у Управи Исламске заједнице БиХ.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:15 Емисија: Прича се (Р)

    Емисија: Прича се (Р)

  • 13:25 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авиоџије (Р) (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    'Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)