Метеоролог најавио

У БиХ стиже нови талас сахарског пијеска

  • Извор: н1инфо.ба
  • 30.03.2024. 21:50

Недим Сладић, бх. метеоролог најавио је нови талас сахарског пијеска. Али, без бриге, то, како најављује Сладић, неће дуго потрајати.

"С новим и већим концентрацијама сахарског пијеска “дружимо се” од сутра, 31.03.2024. због којег ће небо поново бити замућено. Одлазак овог госта прогнозирамо с напредовањем хладне фронте са сјеверозапада која ће донијети падавине у ноћи на уторак (с 01. на 02.04.2024). Тада ће услиједити пад концентрације пијеска и влажно депоновање аеросола на тло, што ће поздравити наше земљиште, али не и прозори и лимени љубимци. Од уторка поново ћемо видјети чисто плаво небо", написао је Сладић, преноси Н1.

Раније је Сладић говорио о временским приликама најављујући промјене од понедјељка.

“У понедјељак ће доћи до нове промјене времена која ће се од касних послијеподневних сати са запада премјештати према истоку доносећи падавине и то најприје на подручју Крајине, а потом у вечерњим сатима и у ноћи у остатку земље”, рекао је Сладић.

Очекује се и израженије грмљавинско невријеме, а постоји и могућност локалне појаве града. Потом слиједи још једна промјена. Од 4. априла слиједе температуре између 20 и 25 степени.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: