Гранична полиција

У БиХ недостаје 600 граничних полицајаца

  • Извор: СРНА
  • 26.09.2023. 12:00

Најизраженији проблем у Граничној полицији БиХ је велика кадровска непопуњеност, с обзиром на то да овој агенцији недостаје 600 граничних полицајаца, истакнуто је на састанку делегације Заједничке комисије за одбрану и безбједност са представницима Граничне полиције у Градишци.

На састанку је наглашено да у вези са овим проблемом велику помоћ пружају Министарство унутрашњих послова (МУП) Републике Српске, Агенција за истраге и заштиту (Сипа), као и кантонални МУП-ови, што је посебно изражено у спречавању уласка илегалних миграната, саопштено је из Парламентарне скупштине БиХ.

Из Граничне полиције БиХ оцијенили су да би измјене и допуне допуне Закона о полицијским службеницима, те доградња Правилника о унутрашњој организацији и низа других подзаконских аката били неопходни за убрзавање процеса попуне Граничне полиције БиХ с циљем ефикаснијег теренског рада и снажније борбе против прекограничног криминала и илегалних миграција.

Делегацију Заједничке комисије за одбрану и безбједност чинили су Сања Вулић, Јасмин Имамовић и Славко Матић, те парламентарни војни повјереник БиХ Бошко Шиљеговић.

Пратите нас и путем Вибера