Više cijene

U Kantonu Sarajevo od danas poskupljuje javni gradski prevoz

  • Извор: Аваз
  • 05.07.2023. 09:15

U Kantonu Sarajevo danas će doći do promjene cijene javnog gradskog prijevoza.

Cijena pojedinačne karte iznosiće 1,8 KM, umjesto dosadašnjih 1,4 KM, dok će komercijalne linije koštati 2,3 KM, umjesto 2 KM. Ono što je razlika je to da će mjesečni radnički kuponi važiti i u vozilima GRAS-a i Centrotransa.

“Od sutra i radnički kupon važi kod oba prevoznika. I sa tim kuponom, postigli smo da svi mjesečni kuponi važe kod oba prevoznika, bez obzira kod kojeg prevoznika su kupljeni. To je velika stvar. Danas je to 75.000 naših građana. Od 75.000 građana koji će od sutra moći koristiti kupon kod oba prevoznika, 55.000 građana ima besplatan javni prevoz. Vjerujem da će ovaj broj samo rasti. To u ovom dijelu Evrope nema niko”, naveo je ministar saobraćaja KS Adnan Šteta juče.

Cijena radničkog kupona ostaje 53 KM, kao i u prethodnih 17 godina.

“Kada je riječ o jediničnoj karti, u junu prošle godine nezavisna komisija za formiranje cijena je detektovala da cijena koštanja jedne karte treba biti 2,40 KM. Mi smo tada kao Vlada rekli ne možemo dozvoliti da poskupi javni prevoz u vremenu globalnog poskupljenja, idemo naći sredstva za subvencije prema građanima i prevoznicima i snizili smo cijenu karte sa 1,60 i 1,80 na 1,40. Sa sutrašnjim danom ta cijena će biti 1,80 KM, ponovo na osnovu ranije utvrđene stvarne cijene karte. Neće biti 2,40 KM kao što bi trebala biti, jer smo odlučili nastaviti sufinansirati građanima i prevoznicima razliku. Ta cijena jedinične karte je jeftinija u odnosu na sve gradove u državi”, naveo je Šteta juče.


(Foto: sarajevocitycard.com)

Пратите нас и путем Вибера

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)