CIK BiH

U nedjelju prijevremeni izbori u šest gradova i opština u BiH

  • Извор: АТВ
  • 02.02.2023. 14:31

Prijevremeni izbori za gradonačelnika Grada Bihać, Tuzla, Srebrenik i Zvornik i načelnika Opštine Bratunac i Vogošća biće održani u nedjelju, 5. februara.

Povodom održavanja prijevremenih izbora u šest opština i gradova u BiH Centralna izborna komisija BiH danas je organizovala onlajn sastanak sa predsjednicima i članovima nadležnih opštinskih odnosno gradskih izbornih komisija. Poseban akcenat je stavljen na poštivanje rokova dostave izbornih rezultata.

Tokom sastanka razgovarano je o svim aktivnostima koje su do sada provele opšinske i gradske izborne komisije ali i o aktivnostima koje im predstoje prije, na izborni dan i nakon dana prijevremenih izbora, saopšteno je iz CIK-a BiH.

U Bihaću, Tuzli, Srebreniku, Zvorniku, Bratuncu i Vogošći biračka mjesta se na dan prijevremenih izbora u nedjelju otvaraju se u 07:00 a zatvaraju u 19:00 sati. 

Jedini kandidat za gradonačelnika Zvornika je Bojan Ivanović, iz SNSD-a i koalicionih partnera, koji je aktuelni zamjenik gradonačelnika Zvornika.

Za izbore u ovom gradu je registrovano 53830 birača od kojih za glasanje poštom 1060.

“Mjesto za glasanje na nepotvrđenim listićima za lica koja su prvi put stekla glasačko pravo po zaključivanju biračkog spiska i lica koja su registrovana da glasaju putem pošte, a na dan izbora se zateknu u Zvorniku biće u zgradi OŠ ‘Sveti Sava’. U 87 biračkih odbora biće angažovana 822 člana i zamjenika”, saopšteno je iz Gradske uprave Zvornik.

Kandidati za načelnika Bratunca su Lazar Prodanović iz SNSD-a i nezavisni kandidat Srđan Rankić, koji je sa te funkcije smijenjen 7. avgusta većinom glasova birača koji su izašli na referendum za njegov opoziv.

Kandidati za gradonačelnika Bihaća su Damir Đug, koji je nezavisni kandidat, Elvedin Sedić iz Pomak-Pokret za modernu i aktivnu Krajinu, Amarildo Mulić, nezavisni kandidat, Adnan Habibija, kandidat SDP BiH i Hamdija Abdić iz SDA.

U trci za gradonačelnika Tuzle su nezavisni kandidat Derviš Čičko, Mirnes Ajanović, takođe nezavisni kandidat, Halid Žigić, nezavisni kandidat, Zijad Lugavić, kandidat SDP BiH, Almir Arnaut, nezavisni kandidat i Omer Berbić iz Naše stranke.

Za gradonačelnika Srebrenika kandidovani su Adnan Bjelić iz koalicije Ujedinjeni (NIP-NS-SDP) i Nermin Tursić ispred SDA.

Stanovnici Vogošće u nedjelju mogu birati između dva kandidata, Adnana Šereka iz koalicije Ujedinjeni (NIP-NS-SDP) i Migdada Hasanovića, kandidata SDA.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)