OEBS 

U ponedjeljak preliminarni postizborni izvještaj

  • 05.10.2018. 17:18

Međunarodna izborna posmatračka misija, nadležna za posmatranje predstojećih opštih izbora u BiH, predstaviće preliminarni postizborni izvještaj u ponedjeljak, 8. oktobra, na konferenciji za novinare u Sarajevu.

Iz OEBS-ove Kancelarije za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) saopšteno je da će izvještaj predstaviti specijalni koordinator i vođa kratkoročne posmatračke misije OEBS-a Mavrudis Voridis, šef delegacije Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope Dejm Čeril Gilan, šef delegacije OEBS-ove Parlamentarne skupštine Pia Kauma. 

U predstavljanju izvještaja učestvovaće i šef delegacije Evropskog parlamenta Frank Engel, šef delegacije NATO-ove Parlamentarne skupštine Rasa Juknevičiene i šef ODIHR-ove dugoročne izborne posmatračke misije Peter Tejler. 

Međunarodna posmatračka misija sastoji se od predstavnika ODIHR-a, parlamentarnih skupština OEBS-a, Savjeta Evrope i NATO-a, te Evropskog parlamenta. 

Međunarodna izborna posmatračka misija sastoji se od oko 320 posmatrača iz 43 zemlje, uključujući oko 250 posmatrača koje je ODIHR angažovao na dugoročnoj i kratkoročnoj osnovi, 30 parlamentaraca i članova osoblja OEBS-ove Parlamentarne skupštine, 18 iz Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope, devet iz Evropskog parlamenta, kao i osam iz NATO-ve Parlamentarne skupštine.