Sarajevo

U toku sjednica Savjeta ministara: Na dnevnom redu Nacrt zakona o sudovima BiH

  • Извор: АТВ
  • 23.08.2023. 12:12

U Sarajevu je počela sjednica Savjeta ministara koji danas treba da razmatra nacrte zakona o sudovima BiH i o sprečavanju sukoba interesa u institucijama BiH, na prijedlog Ministarstva pravde.

Ovo je prvi put od početka juna da je Savjet ministara u punom sastavu, odnosno da su popunjena sva ministarska mjesta nakon što je dotadašnji ministar finansija Zoran Tegeltija imenovan za direktora Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Sjednici ne prisustvuje novoizabrani ministar finansija Srđan Amidžić, dok je ministar trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac na poziciji zamjenika predsjedavajuće Savjeta ministara Borjane Krišto.

Amidžića i Košarca juče je na ove pozicije imenovao Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH.

Na predloženom dnevnom redu današnje sjednice je Nacrt zakona o organizaciji tržišta vina u BiH, čiji je predlagač Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa, kao i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o strancima, na prijedlog Ministarstva bezbjednosti.

Pred ministrima će se naći izvještaj o efektima primjene odluke o privremenoj zabrani izvoza određenih šumskih drvnih sortimenata i prijedlog odluke o privremenoj zabrani izvoza određenih šumskih drvnih sortimenata.

Ministarstvo bezbjednosti predložilo je za dnevni red prijedlog odluke o usvajanju Akcionog plana za sprovođenje Strategije BiH za prevenciju i borbu protiv terorizma za period 2021-2026. godina, najavljeno je iz Savjeta ministara.

Trebalo bi da bude razmotren i prijedlog odluke o odobravanju sredstava tekuće budžetske rezerve budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2023. godinu, te prijedlog odluke o isticanju zastave EU u ministarstvima, upravnim organizacijama i drugim tijelima Savjeta ministara.

Na prijedlog Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH, ministri bi trebali da razmatraju prijedloge odluka o odobravanju sredstava iz tekuće rezerve budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2023. godinu ovoj agenciji, te o odobravanju višegodišnjeg projekta "Nabavka službenih specijalizovanih vozila za potrebe OBA BiH" za period od 2024. do 2026. godine i "Nabavka i nadogradnja specijalne opreme za potrebe OBA BiH" za period 2024-2026. godine.

Dnevnim redom obuhvaćen je i Prijedlog memoranduma o razumijevanju između Direktorata civilnog vazduhoplovstva Srbije, Direkcije za civilno vazduhoplovstvo BiH, Agencije za civilno vazduhoplovstvo Crne Gore, Agencije za civilno vazduhoplovstvo Sjeverne Makedonije i Generalnog direktorata civilnog vazduhoplovstva Turske o međusobnoj saradnji.

Пратите нас и путем Вибера