Зоран Тегелтија

УИО: Остварен рекордан приход од 10,6 милијарди КМ

  • Извор: АТВ
  • 28.12.2023. 15:49

Директор Управе за индиректно опорезивање БиХ Зоран Тегелтија изјавио је, поводом 20 година рада ове управе, да је то једна од највећих и најзначајнијих институција у БиХ, која у овој години биљежи рекордне резултате, те да је потребно и даље радити на њеном техничком и материјалном опремању.

 У овој години биће остварени приходи већи од 10,6 милијарди КМ, што је за око 700 милиона КМ више у односу на претходну годину. Морамо радити на већем броју високообразованих радника, са специјалистичким звањима. Потребна је боља техничка и материјална опремљеност УИО. То је оно што можемо очекивати и тражити - истакао је Тегелтија.

Свечаном пријему у Музеју савремене умјетности у Бањалуци, чији је домаћин директор УИО БиХ Зоран Тегелтија, присуствовала је и српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић, предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић, посланици Народне скупштине и Парламентарне скупштине БиХ, представници институција, локалних заједница и предузећа.

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић упутила је честитке Управи за индиректно опорезивање БиХ поводом 20 година рада, а директору Зорану Тегелтији и запосленима изразила захвалност за предан рад.

- Наша очекивања су да ова, као и све друге службе раде на професионалном унапређивању, да буду ефикаснији и бољи у раду. Да остваре тијесну сарадњу са свим нивоима власти, односно буџетима у оквиру БиХ", рекла је Цвијановићева.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић оцијенио је да је добро што Управа за индиректно опорезивање има директора из Републике Српске, те изразио наду да ће ова институција и даље функционисати без блокада.

- Надам се неће бити никакве штете ни за један народ нити ентитет и да ће се средства распоређивати према регулисаним правилима - рекао је Стевандић.

Он је оцијенио да је позитивно што је на почетку мандата директора УИО Зорана Тегелтије спасено 10.000 радних мјеста усвајањем одлуке о помјерању границе за улазак у ПДВ систем.

- Праг за ПДВ се помјерио са 50.000 на 100.000 КМ, што ће многима који имају мале обрте омогућити да исплаћују плате, да не селе у гараже и улазе у сиву зону. Надам се да ће бити још добрих рјешења у мандату Тегелтије - истакао је Стевандић.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: