Савјет министара

Ускоро могућа замјена возачких дозвола БиХ у Италији

  • Извор: СРНА
  • 26.02.2024. 15:05

Савјет министара данас је, послије 12 година неуспјешних покушаја усаглашавања, утврдио Приједлог споразума о узајамном признавању возачких дозвола између БиХ и Италије.

Министар транспорта и комуникација у Савјету министара Един Форто, на чији приједлог је утврђен споразум, рекао је да ће захваљујући овом документу држављани БиХ, који живе у Италији, моћи замијенити важеће возачке дозволе БиХ за исте италијанске документе без претходног полагања теоријског и практичног дијела возачког испита, као и обрнуто.

- Ово је од великог значаја за грађане БиХ који живе и раде у Италији, посебно оне чији је свакодневни посао везан за управљање моторним возилом - истакао је Форто.

Према споразуму, уговорне стране узајамно признају важеће возачке дозволе у корист њихових власника који стичу стални боравак на територији друге земље, саопштено је из ресорног министарства.

Возачка дозвола коју су издала надлежна тијела једне од уговорних страна престаје важити на територији друге стране годину дана након што њен власник стекне право сталног боравка на територији друге уговорне стране.

Слиједи достављање Приједлога споразума Предсједништву БиХ и одређивање потписника, а затим и само потписивање, које зависи од спремности италијанске стране.

Споразум ступа на снагу након ратификације у обје земље.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм