Ненад Нешић

Усвојен састав преговарачког тима и основе за преговоре о споразуму са Фронтексом

  • 12.12.2023. 14:25

Савјет министара БиХ на данашњој сједници усвојио је састав преговарачког тима и основе за вођење преговора за потписивање Споразума са Европском агенцијом за граничну и обалну стражу (Фронтекс).

Министар безбједности Босне и Херцеговине Ненад Нешић почетком мјесеца је упутио у процедуру овај важни документ који је основа за преговоре са Фронтексом о коначном споразуму о будућој сарадњи. 

Нешић je изразио задовољство што је Савјет министара БиХ усвојио текст споразума о преговорима са Фронтексом што ће унаприједити стање безбједности БиХ.

''Ово показује да када хоћемо све можемо. Важно је да Европа на нас не гледа као на црну безбједносну рупу, а овај споразум је доказ да је све могуће ријешити да буде у складу с уставним надлежностима БиХ и ентитета. Питање колективне безбједности не смије бити политичко питање нити полигон за наша препуцавања, и драго ми је да су колеге из Федерације БиХ поступиле рационално и схватиле значај Фронтекса'', оцијенио је Нешић.

Он истиче да је ово корак напријед у борби са организованим криминалом, као и илегалним миграцијама.

''Ово је и наш сигнал ЕУ да је БиХ спремна да буде дио колективног система безбједности и да не жели да буде оаза криминалцима. Важно је да је ово и порука инвеститорима да могу рачунати на безбједност свог капитала. Један инвеститор када жели да уложи негдје свој новац прво пита каква је тамо безбједносна ситуација и владавина права. Правећи кораке на путу да будемо дио европског безбједносног простора на најбољи начин презентујемо нашу вољу да и у осталим сегментима желимо да будемо дио Европе и њених стандарда'', истакао је Нешић.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Прича се (Р)

    Емисија: Прича се (Р)

  • 13:25 Телетрговина

    Телетрговина