Једногласно

Усвојен Закон о спречавању прања новца и финансирања тероризма

  • Извор: СРНА
  • 16.02.2024. 11:32

Дом народа Парламентарне скупштине БиХ усвојио је данас, по хитном поступку, Закон о спречавању прања новца и финансирања терористичких активности, као и закључак којим се секретари оба дома задужују да са предлагачем закона исправе нормативно-техничке грешке садржане у мишљењу законодавно-правног сектора.

Овај закључак донесен је на приједлог замјеника предсједавајућег Дома народа Николе Шпирића, који је у току расправе рекао да ће Клуб српског народа гласати за закон и да је један од разлога за то подстицај партнерима у власти на нивоу БиХ да се крене на усаглашавање закона о суду, о спречавању прања новца и Изборног закона.

"Вјерујем и очекујем да ћемо до краја мјесеца имати усаглашене текстове и осталих закона који су на трагу препорука из Мишљења Европске комисије", изјавио је Шпирић.


Кованица од два евра за коју можете добити 4.000

Кованица од два евра за коју можете добити 4.000

Делегат Клуба српског народа у Дому народа Радован Ковачевић нагласио је да представници Републике Српске никада нису били проблем за европски пут БиХ, те додао да је разочаран да се гласа за закон по закон.

"Немамо партнере тренутно са којима можемо да радимо довољно брзо да бисмо брже правили значајније искораке на европском путу", рекао је Ковачевић.

Замјеник предсједавајућег Дома народа Драган Човић у току расправе рекао је да је ово само један од закона који БиХ стоји на путу ка ЕУ.

"Остало је још три или четири и позваћу вас да, тамо гдје дјелујете, покушате обезбиједити склад", рекао је Човић.

Он је навео да без унутрашњег склада, нико са стране БиХ не може отварати врата за улазак у ЕУ.


Безобразна цифра: Откривено колико кошта Путиново одијело

Безобразна цифра: Откривено колико кошта Путиново одијело

Шеф Клуба бошњачког народа у Дому народа Шефик Џаферовић у току расправе навео је да ће овај клуб подржати доношење закона, те додао да се он могао донијети и на претходној сједници овог дома.

Усвајањем закона окончана је хитна сједница Дома народа.

Овај закон кључан је за спречавање негативног извјештаја Комитета експерата за процјену мјера против прања новца и финансирања тероризма (Манивал) чија делегација од понедјељка, 12. фебруара, борави у БиХ и оцјењује њен напредак у области спречавања прања новца и финансирања терористичких активности.

Пратите нас и путем Вибера

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!