Срби из Коњица огорчени

"Узуновићка да се позабави ратним злочинима над Србима"

  • Извор: АТВ
  • 07.02.2024. 19:15

Преживио сам велико страдање у Коњицу. Изгубио сам оца, стрица, тетка, рођаке, кумове. Био је то злочин над злочинима, прича за АТВ Славко Нинковић.

А сви ти ратни злочини над Србима, Сену Узуновић док је обављала правосудну функцију у суду у Коњицу очигледно нису занимали и за њу то нису били. Срби из Коњица и дан данас због тога огорчени.

"Спортска дворана у Коњицу гдје је погинуло 13 људи, 7 Ћећеза, 3 Нинковића и још неки али нико никад за то није процесуиран. Oна треба да води рачуна о Србима који су побијени у Коњицу, а не да овамо прави фарсу против Републике Српске", каже Нинковић

Велико негодовање у  Удружењу Коњичана. Кажу, никада не треба заборавити да је управо у Коњицу Узуновићка била војни судија у периоду од 93. до 96.

Управо  тада су учињени бројни злочини, каже Зоран Пологош, предсједник Удружења Коњичана Републике Српске.

Од стријељања породице Голубовић, када су стријељани Петар и Павле од пет и седам година, до Блаца које су потпуно сравњене са земљом. Након свега позивају је да поднесе оставку.

"Сматрамо да је госпођа, госпођица, Сена Узуновић требала да се бави тим стварима за вријеме рата, огромним злочинима почињеним у Коњицу и сада јој није касно јер ратни злочин не застаријева и да би био њен морални чин да поднесе оставку на ову фарсу од суђења што је сада преузела да води", рекао је Пологош.

А управо је изгледа ово суђење против предсједника Републике Српске много више занима од ратних злочина почињеним у Коњицу над Србима.

Истина, није пуно марила ни за случај Добровољачка улица када је као један од тужилаца инсистирала да се овај предмет одбаци и не процесуира.

За вријеме рата ослобађала је Бошњаке који су послије тога осуђивани У Хагу.

Њој је кажу Коњичани након свега очигледно једини циљ дерогирање Републике Српске и уклањање из политичког живота предсједника Републике Српске.

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм