Замјеник предсједника Уједињене Српске

Видовић: Како је кренуо неће ме зачудити да Исак Рамо тужи оне који славе крсну славу

  • Извор: Кликс
  • 17.12.2023. 19:41

Поводом кривичне пријаве против начелника Општине Соколац Милована Бјелице због “величања Радована Караџића” коју је данас поднио федерални министар унутрашњих послова Рамо Исак Тужилаштву Босне и Херцеговине, огласио се и Синиша Видовић.

“Радован Караџић је за мене први предсједник Републике Српске легитимно изабран од свог народа. А да мало подсјетимо јавност,  управо на данашњи дан 1992. године Скупштина Републике Српске установила је, умјесто дотадашњег Предсједништва, функцију предсједника Републике Српске и за првог предсједника изабрала Радована Караџића.

Што значи да већ 31. годину Република Српска бира сама своје предсједнике и исто толико Федерација и појединци јој ту слободу покушавају оспорити” нагласио је Видовић

“Исак Рамо има потпуно право да му се не свиђа Радован Караџић или Милорад Додик, а ми исто тако имамо право да нам се наши предсједници свиђају. И да нагласим, ми се никада ниједног нашег предсједника нећемо одрећи, јер какви би онда људи били да се одричемо оних које смо бирали.” јасног је става Видовић

“Што се тиче кривичне пријаве против Милована Бјелице, сви поступци федералног министра унутрашњих послова, који је  два пута правоснажно осуђивани насилник, сматрам да је неоснована. Управо оваквим поступцима Исак чини раздор међу народима Босне и Херцеговине против којег се он наводно бори”закључио је Видовић.

Подсјећамо, пријава против Милована Бјелице је поднесена у складу са Законом о кривичном поступку Босне и Херцеговине и због постојања основане сумње да је начелник Бјелица својим јавно изнесеним ставовима починио кривично дјело “Изазивање националне, расне и вјерске мржње, раздора и нетрпељивости”, а које је кажњиво према одредбама Кривичног закона Босне и Херцеговине.

Пратите нас и путем Вибера

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:30 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина