ЦИК

Више од 20 милиона КМ исплаћено политичким субјектима за годину дана

  • Извор: СРНА
  • 18.04.2024. 11:22

Према подацима надлежних органа и институција на свим нивоима у БиХ, за финансирање политичких субјеката у 2023. години планирано је 20.996.233 КМ, а од планираног износа исплаћено је 96,65 одсто, односно 20.293.347 КМ, саопштила је Централна изборна комисија (ЦИК) БиХ.

Информација не садржи податке о уплатама средстава политичким субјектима из буџета Срењобосанског кантона, општине Бреза и општине Калиновик јер их још нису доставили, наводи се у саопштењу.

ЦИК БиХ је, између осталог, на данашњој сједници примио к знању информацију о извршеном прегледу, контроли и ревизији финансијских извјештаја политичких странака за 2021. годину, са налазима ревизије и Извјештај о прегледаном стању финансијског пословања политичких странака, као и информацију о планираним и исплаћеним средствима политичким субјектима у прошлој години из буџета свих нивоа власти у БиХ.


Колико Влада издваја за бањску рехабилитацију пензионера

Колико Влада издваја за бањску рехабилитацију пензионера

ЦИК ће, у складу са Законом о финансирању политичких странака, покренути поступак против 47 политичких странака за које је прегледом и ревизијом њихових финансијских извјештаја утврђено да постоји основана сумња да су у 2021. години прекршиле одредбе Закона о финансирању политичких странака.

Наведени извјештаји о ревизији политичких странака са налазима ревизије и мишљењем ревизора биће објављени на интернет страници www.избори.ба, а мишљење ревизора и у "Службеном гласнику БиХ".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?