Vjerski vođa u Iranu: Ko primi vakcinu, postaje homoseksualac

 • 11.02.2021.14:36

Jedan vjerski vođa u Iranu izazvao je veliku buru svojom izjavom da vakcine protiv virusa korona od ljudi prave homoseksualce, što je Ministarstvo zdravlja oštro osudilo.

"Ko se vakciniše protiv korone, postaće homoseksualac", tvrdi Abas Tabrizijan, koji je u Iranu poznat kao "otac islamske medicine".

U posljednje vrijeme Tabrizijan je prepoznat kao teoretičar zavjere.

"Izbjegavajte one koji su dobili vakcinu protiv Kovid19. Oni su postali homseksualci", naveo je Tabrizian preko svoje Telegram grupe koju prati oko 210.000 ljudi, prenosi "Jerusalem post".

Ministarstvo zdravlja Irana reagovalo je oštro na ovu izjavu.

"To nisu samo sujeverna i glupa viđenja, već i ilegalno mešanje u zdravstveno političke stvari zemlje", poručio je portparol Kianuš Jahanpur najavljujući pravne posljedice.

 • 20:00 Imate riječ sa Milijanom Kos

  Novi format. Dobro poznato lice. Oči u oči. 'Imate riječ' sa Milijanom Kos srijedom u 20 časova.

 • 21:00 Serija: Igra sudbine

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 21:50 Serija: Istine i laži

  Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

 • 22:35 Tema dana

  Informativna emisija u kojoj sa relevantim sagovornicima i stručnjacima iz svih društveno-političkih oblasti razgovaramo o aktuelnim temama, događajima i ličnostima, iznoseći različite uvide i stavove, analize i komentare aktuelnosti iz zemlje i regiona.

 • 22:45 Serija: Red Rok

  Red Rock' je irska kriminalistička serija u režiji Petera McKenna koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rock u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.

 • 23:15 Serija: Bolivar (12+)

  Jedna od najpoznatijih kolumbijskih istorijskih drama i televizijskih serija 'Bolívar, una lucha admirable', što bi u prijevodu značilo 'Bolivar, borba vrijedna divljenja', prati život venecuelanskog nacionalnog heroja Simona Bolivara.