Održana sjednica

Vlada FBiH razriješila Upravu Elektroprivrede BiH

  • Извор: Агенције
  • 02.08.2023. 13:41

Vlada FBiH održala je danas sjednicu na kojoj je, između ostalog, usvojen program rada do 2026. godine. Takođe, bilo je i odluka koje su se ticale kadrovskih pitanja, konkretno u Elektroprivredi BiH.

Ministar energije, rudarstva i industrije rekao je da je na sjednici bilo riječi o kadrovskim pitanjima, konkretno Elektroprivredi BiH. Time je smijenjen direktor Admir Andelija, piše Klix.ba.

"Vlada FBiH je prihvatila odluku o razrješenju Upravnog odbora i imenovala vršioca dužnosti direktora Elektroprivrede BiH", kazao je Lakić i dodao da će imena direktora te ostalih članova upravnog odbora biti poznata nešto kasnije, uz saopštenje o cjelokupnoj današnjoj sjednici Vlade FBiH. 

Ova odluka izvršne vlasti stigla je nakon što je Upravni odbor Saveza samostalnih sindikata radnika rudnika FBiH jutros uputio zahtjev Vladi FBiH da razriješi dužnosti aktuelno rukovodstvo Elektroprivrede (EP) BiH, jer su iz EP-a odbili da primijene Sporazum od 3. jula ove godine, a kojim se garantuje da će se radnicima Rudnika mrkog uglja (RMU) “Zenica” isplatiti plata do 25. u mjesecu, što nije učinjeno za jun.

Više stotina rudara na protestu ispred Elektroprivrede BiH

Više stotina rudara na protestu ispred Elektroprivrede BiH

Federalni ministar raseljenih lica i izbjeglica Nerin Dizdar saopštio je nakon sjednice da je Vlada FBiH usvojila program rada Vlade FBiH do 2026. godine

Dokument o programu rada vlade u naredne tri godine je sačinilo svako ministarstvo koje je iskazalo svoje prioritete, a dokument će biti dostupan na zvaničnoj stranici Vlade FBiH.

Ministar pravde FBiH Vedran Škobić kratko je rekao koje sve odredbe je njegovo ministarstvo potvrdilo u programu rada vlade. Između ostalog, sadrži program implementacije odredbi Ustavnog suda BiH, potom sve one zakone koji će osnažiti borbu protiv korupcije te reformu javne uprave.

Пратите нас и путем Вибера

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)