Ambasador BiH u Srbiji

Vranješ: Srpski član Predsjedništva BiH podržala moj rad, nisam napravio nikakav prekršaj

  • Извор: СРНА
  • 28.07.2023. 17:51

Ambasador BiH u Srbiji Aleksandar Vranješ izjavio je Srni da je, povodom informacije u medijima da su bošnjački i hrvatski članovi Predsjedništva BiH tražili od ministra Elmedina Konakovića da ga pozove na hitne konsultacije, razgovarao sa srpskim članom Predsjedništva BiH Željkom Cvijanović i da je dobio podršku za svoj rad.

"Predsjednica Cvijanović me informisala da Predsjedništvo nije raspravljalo na tu temu na sjednici, te da ne postoji saglasnost Predsjedništva da me Ministarstvo inostranih poslova pozove na konsultacije", naglasio je Vranješ za Srnu.

Ambasador BiH u Srbiji je naveo da je Cvijanovićeva istakla da smatra da nije napravio nikakav prekršaj činjenicom da se sastao sa direktorom jedne institucije u državi prijema.

"Predsjednica Cvijanović mi je iskazala podršku i istakla da nisam dužan da postupim ukoliko bi poziv na konsultacije stigao u Ambasadu, te mi poželjela sreću u daljem radu", istakao je Vranješ.

Članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Denis Bećirović zatražili su od Ministarstva spoljnih poslova u Savjetu ministara BiH da hitno pozove ambasadora BiH u Srbiji Aleksandra Vranješa na konsultacije u Sarajevo povodom izjava koje je dao na sastanku sa direktorom Bezbjednosno-informativne agencija Srbije Aleksandrom Vulinom, saopšteno je ranije iz Predsjedništva.

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок