Сарајево

ВСТС реаговао због Конаковића: Покажите зрелост

  • Извор: АТВ
  • 26.04.2024. 15:57

Високи судски и тужилачки савјет БиХ реаговао је на притиске министра иностраних послова Елмедина Конаковића на рад правосуђа и поручио да се треба показати зрелост.

"Поводом непримјерених изјава на рад носилаца правосудних функција, конкретних правосудних институција те правосудног система у цјелини, које је министар спољних послова Босне и Херцеговине Елведин Конаковић изнио на конференцији за штампу 25.4.2024. године, Високо судско и тужилачко вијеће Босне и Херцеговине (ВСТВ БиХ) жели да широку јавност, посебно политичаре, подсјети да овакве изјаве утичу на нарушавање повјерења у рад правосуђа у Босни и Херцеговини, стварање несигурности у друштву те врше ерозију принципа владавине права у нашој земљи и уједно се могу сматрати као покушај притиска на рад правосуђа у конкретним предметима. Зато позивамо политичаре да кроз суздржаност и зрелост у коментарисању рада правосудних институција и носилаца правосудних функција, дају лични допринос владавини права у Босни и Херцеговини", навео је ВСТС и додао:

"Уједно наглашавамо да ВСТС БиХ, у оквиру својих надлежности, улаже напоре у креирању предуслова за ефикаснију и квалитетнију борбу против организованог криминала и корупције. Као институција свјесни смо да је, и поред помака у постизању бољих резултата у процесуирању организованог криминала и корупције, потребно уложити додатне напоре како би се постигло битно унапрјеђење у овој области, која је од суштинског значаја за босанскохерцеговачко друштво".


Додик: Коначно је неко из Сарајева признао оно што ми годинама говоримо

Додик: Коначно је неко из Сарајева признао оно што ми годинама говоримо

Поручили су да и од грађана, а посебно од политичких представника очекују подршку у борби за будућност друштва које је озбиљно угрожено управо организованим криминалом и корупцијом.

"ВСТС БиХ, овим путем, жели пружити снажну подршку раду правосудних институција и носилаца правосудних функција на процесуирању свих предмета, посебно организованог криминала и корупције", закључили су. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм