Предсједник Србије

Вучић понудио помоћ за завршетак Саборног храма у Мостару

  • Извор: СРНА
  • 16.04.2024. 15:33

Предсједник Србије Александар Вучић приликом данашње посјете манастиру Житомислић понудио је помоћ овој светињи и Саборној цркви у Мостару, уколико то затреба.

Вучић, који је манастир посјетио са предсједником и премијером Српске Милорадом Додиком и Радованом Вишковићем, рекао је да је поносан на српско културно и вјерско насљеђе и на оно што може да се види у Музеју Житомислић.

Он је изразио наду да ће Срби у Мостару бити сложнији и да ће подршка која им се пружи помоћи њихов опстанак.

Вучић је рекао је делегација Србије донијела малу помоћ и да ће са Његовим преосвештенством епископом захумско-херцеговачким и приморским Димитријем, који их је дочекао, ускоро разговарати о Саборној цркви у Мостару.

Додик и Вучић посјетили манастир Житомислић

Додик и Вучић посјетили манастир Житомислић

"Ту смо уложили велике новце и очигледно ћемо морати још да уложимо да би то био један изузетан објекат који може дуго да се користи и који може да буде самоодржив", додао је Вучић.

Владика Димитрије рекао је да очекује помоћ за изградњу Саборног храма у Мостару јер је, како каже, овој генерацији Срба у Мостару дужност да обнове тај храм и да се тиме стави печат и на повратак српског народа у долину Неретве.

"Док храм није завршен и тај наш повратак је недовршен. Надам се помоћи. Оба предсједника увијек помажу и радостан сам што је предсједник Србије први пут у Житомислићу", додао је владика Димитрије.

У манастиру Житомислић званичнике је дочекао и игуман манастира Данило са мостарским свештенством.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм