Предсједник Србије

Вучић понудио помоћ за завршетак Саборног храма у Мостару

  • Извор: СРНА
  • 16.04.2024. 15:33

Предсједник Србије Александар Вучић приликом данашње посјете манастиру Житомислић понудио је помоћ овој светињи и Саборној цркви у Мостару, уколико то затреба.

Вучић, који је манастир посјетио са предсједником и премијером Српске Милорадом Додиком и Радованом Вишковићем, рекао је да је поносан на српско културно и вјерско насљеђе и на оно што може да се види у Музеју Житомислић.

Он је изразио наду да ће Срби у Мостару бити сложнији и да ће подршка која им се пружи помоћи њихов опстанак.

Вучић је рекао је делегација Србије донијела малу помоћ и да ће са Његовим преосвештенством епископом захумско-херцеговачким и приморским Димитријем, који их је дочекао, ускоро разговарати о Саборној цркви у Мостару.

Додик и Вучић посјетили манастир Житомислић

Додик и Вучић посјетили манастир Житомислић

"Ту смо уложили велике новце и очигледно ћемо морати још да уложимо да би то био један изузетан објекат који може дуго да се користи и који може да буде самоодржив", додао је Вучић.

Владика Димитрије рекао је да очекује помоћ за изградњу Саборног храма у Мостару јер је, како каже, овој генерацији Срба у Мостару дужност да обнове тај храм и да се тиме стави печат и на повратак српског народа у долину Неретве.

"Док храм није завршен и тај наш повратак је недовршен. Надам се помоћи. Оба предсједника увијек помажу и радостан сам што је предсједник Србије први пут у Житомислићу", додао је владика Димитрије.

У манастиру Житомислић званичнике је дочекао и игуман манастира Данило са мостарским свештенством.

Пратите нас и путем Вибера