Стални представник БиХ при УН

Вујић: САД настављају удар на политичаре који бране Дејтон и интересе српског народа

  • Извор: СРНА
  • 03.12.2023. 08:58

Стални представник БиХ при УН Бојан Вујић изјавио је да САД настављају удар на оне политичаре у Републици Српској који бране Дејтонски мировни споразум и интересе српског народа.

Коментаришући константне пријетње САД и америчког амбасадора у БиХ Мајкла Марфија руководству Републике Српске, Вујић је рекао да САД тиме шаљу јако лошу поруку.

"За мене ништа неочекивано, с обзиром на то шта смо све видјели у посљедњем периоду када су санкције у питању", рекао је Вујић за Срну.

Вујић, који је био и амбасадор БиХ у САД, истакао је да су неутемељени напади и санкције и на предсједника Републике Српске и на све политичке представнике српског народа.

Будимир: Дјеловање Марфија показује да БиХ није суверена

Будимир: Дјеловање Марфија показује да БиХ није суверена

Он је нагласио да је био свједок на састанцима у Вашингтону, када је српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић бранила интересе српског народа, а и Устав и Дејтонски мировни споразум БиХ.

"Као што видите, то нажалост не функционише онако како то Устав каже и искрено, ништа неочекивано", појаснио је Вујић, те оцијенио да пријетње и санкције нису начин како би БиХ требало да функционише.

Вујић је истакао да он јесте амбасадор БиХ, али да долази из Републике Српске и да је захвалан свим српским званичницима који бране интересе свог народа.

Додик: Вјерујем да ће овај политички процес на неуставном суду изгубити БиХ

Додик: Вјерујем да ће овај политички процес на неуставном суду изгубити БиХ

Он је рекао да је, присуствујући састанцима са највишим званичницима америчке администрације и у разговору са високим америчким званичницима, покушавао да разговара о односу према Републици Српској.

"Када сам једног америчког званичника питао зашто покушавају да одузму имовину Републици Српској с обзиром на то да по Дејтонском мировном споразуму она припада ентитетима, он је мени само рекао да није адвокат и да нема одговор на то питање. Мислим да је тиме све речено", навео је Вујић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:30 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.