Poslanik SNSD-a

Vujičić: Na Ustav BiH atakuje parlament FBiH

  • Извор: СРНА
  • 22.12.2021. 11:18

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Miroslav Vujičić (SNSD) izjavio je danas Srni da odluke i zaključci parlamenta Srpske nisu atak na ustavni poredak BiH, nego upravo suprotno, to radi Parlament FBiH.

"Mi se zalažemo za poštovanje Ustava i ustavnog prava u BiH, jer nijedan zaključak Narodne skupštine Republike Srpske nije u koliziji sa Dejtonskim mirovnim sporazumom", rekao je Vujičić, reagujući na rezoluciju Predstavničkog dom Parlamenta FBiH kojom su osuđene odluke Narodne skupštine Republike Srpske o vraćanju nadležnosti sa BiH na Srpsku, uz tvrdnju da se time atakuje na ustavno-pravni poredak BiH.

Nažalost, ističe on, sve odluke koje su nametali visoki predstavnici u BiH izašle su iz okvira Dejtonskog sporazuma.

"Mi smo sada u sasvim drugačijoj situaciji, jer mi iz Republike Srpske branimo Ustav BiH, a Predstavnički dom Parlamenta FBiH donosi nekakve rezolucije, odnosno odluke i zaključke koji su mimo Ustava BiH", istakao je Vujičić.

On je podsjetio da FBiH ni nakon tri godine nije u potpunosti sprovela izborne rezultate opštih izbora u BiH i da njene ključne institucije i dalje rade u tehničkom mandatu.

Predstavnički dom Parlamenta FBiH usvojio je sinoć rezoluciju kojom su osuđene odluke Narodne skupštine Republike Srpske o vraćanju nadležnosti sa BiH na Srpsku, uz tvrdnju da se time atakuje na ustavno-pravni poredak BiH".

Za rezoluciju, koju je predložio Klub poslanika SDA, nije glasao poslanički klub HDZ-HNS, obrazloživši da u njenoj pripremi nisu učestvovale sve parlamentarne stranke, kao i da izlazi iz ustavnih okvira Federacije, odnosno BiH.


  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок