Novoizabrani poslanik u PD PS

Vujičić: Ne znam koji su razlozi da sertifikate ne dodjeljuje direktno CIK

  • Извор: СРНА
  • 14.11.2022. 16:16

Novoizabrani poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Miroslav Vujičić izjavio je Srni da je sertifikat za funkciju na koju je izabran preuzeo u Sekretarijatu parlamenta BiH i da ne zna zbog čega se Centralna izborna komisija (CIK) BiH odlučila da na ovaj način dodjeljuje sertifikate.

"Moje iskustvo iz Narodne skupštine Republike Srpske u prošlom mandatu, kada sam bio poslanik, jeste da smo sertifikate preuzimali na prvoj konstitutivnoj sjednici, ali sam prije tri dana obaviješten da dođem u Sekretarijat Parlamentarne skupštine BiH i preuzmem sertifikat, što sam i učinio", pojasnio je Vujičić.

On je ponovio da mu nije poznat razlog zašto su se iz CIK-a opredijelili za ovaj vid posredne dodjele sertifikata, a ne na konstitutivnoj sjednici, te da pretpostavlja da i sva dešavanja nakon izbora imaju neke veze sa ovim načinom dodjele sertifikata, a ne da ih na prvoj konstitutivnoj sjednici lično uruče članovi CIK-a.

Iz CIK-a je 9. novembra saopšteno da su uvjerenja o dodjeli mandata za 518 zvaničnika izabranih u organe vlasti na opštim izborima u BiH spremna za preuzimanje od organa vlasti u BiH za koje su izbori sprovedeni.

CIK je u kontaktu sa stručnim službama organa vlasti i direktno se dogovara preuzimanje uvjerenja za izabrane zvaničnike, kojima se uvjerenja uručuju na konstitutivnim sjednicama, navedeno je u saopštenju.