SNSD

Vulić: Američka ambasada podržava unitarnu BiH bez Srba i Hrvata i lažno informiše Stejt department

  • Извор: СРНА
  • 29.06.2023. 17:59

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić istakla je da je u BiH na sceni secionističko ponašanje bošnjačkih političara koji otvoreno prijete odmazdom Srbima, dok se Republika Srpska zalaže za dejtonsku BiH.

"Ambasada SAD u BiH podržava secionizam s ciljem da BiH postane unitarna zemlja u kojoj neće biti Srba, niti Hrvata. Sigurna sam da to nije politika Stejt departmenta koji se uvijek zalagao za multietničnost, za šta se zalaže i Republika Srpska. Želimo jednaka prava svih naroda u dejtonskoj BiH", naglasila je Vulićeva.

Ona je rekla za Srnu da je Majkl Marfi već uspio da prenese Stejt departmentu svoju verziju dešavanja u BiH prilagođenu percepciji lokalnih zaposlenika u Ambasadi koje čuje uz jutarnji brifing.

Vulićeva je ukazala da je Dejtonski sporazum pod prijetnjom od onih koji tolerišu nelegalnog visokog predstavnika Kristijana Šmita, Ustavni sud BiH koji može zasijedati i donositi odluke bez Srba i višegodišnje nametanje zakona bivših visokih predstavnika.

"Ne sumnjajte, naći ćemo način da Stejt department bude valjano informisan o činjenici da su reakcije Republike Srpske iznuđene ponašanjem Ustavnog suda i da su poziv na dogovor, a ne da slušamo razne ucjene i omalovažavanje institucija Republike Srpske i to od ljudi koji od činovnika prošlih vremena postadoše ambasadori", poručila je Vulićeva.

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм