Посланик СНСД-а

Вулић: Амерички суфлер њемачког туристе је много нервозан

  • Извор: СРНА
  • 30.03.2024. 10:32

Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић истакла је да једини који руше суверенитет БиХ, Дејтонски мировни споразум и све демократске вриједности јесу одлазећи амбасадор САД, односно портпарол СДА Мајкл Марфи и његов полтрон и климоглавац њемачки туриста Кристијан Шмит.

- Управо су то два лика који призивају нове сукобе у БиХ и отворено покушавају да организују још једно етничко чишћење српског и хрватског народа зарад својих личних интереса. Мајкл Марфи по сваку цијену тражи ново жариште у Европи и није му проблем да жртвују мир у БиХ само да би скренуо пажњу са америчког пораза у Украјини због чега постаје све нервознији, бахатији и губи контролу - нагласила је Вулићева.

Реагујући на изјаву Марфија да се, како каже, "Додик и његове улизице преварама одржавају на власти", те да усвојеним закључцима у Народној скупштини Српске руше Дејтонски мировни споразум, Вулићева је рекла да Марфи очигледно мисли да су сви преваранти као он који разним прљавим радњама, преварама и лажима подржава, бодри и подстрекава њемачког држављанина да крши Дејтонски мировни споразум и намеће законе.

Она је нагласила да је суфлер њемачког туристе толико нервозан јер му не иде све по плану, што потврђују његова дрскост, осионост, бахатост и безобразлук који прелазе сваку мјеру.

- Нема више ни куртоазне дипломатске двосмислености. Нервозан је и види шансу да се ситуација дестабилузује изостанком домаћег договора. Није ништа "прогурано" у Народној скупштини, како то каже овај врли дипломата, већ је изгласано у највишем представничком тијелу. Нису "Додик и ортаци" показали презир према демократији, већ су народни посланици, изабрани демократским путем и то од својих бирача, гласали у складу са својим мандатом.

Нама је наша Народна скупштина светиња и одраз наше демократије. Не дирај, Марфи, у слободу говора, гласања и надлежности. Није ти довољно што си невиним људима одузео право да примају плату за свој рад, да хране своју дјецу, па би још и да вријеђаш предсједника Републике и народне посланике - истакла је Вулићева.

Она је навела да одлазећи амбасадор Марфи, сад већ и сам свјестан да му се ближи дан одласка из БиХ, размишља шта ако се, ипак, постигне договор у Парламентарној скупштини, па пожурио да "лично погура" да сваки договор изостане.

Вулићева је рекла да је Марфи ријетко виђен човјек који не може да поднесе, нити то више крије, било какав договор и дијалог домаћих политичких представника у БиХ.

- Ако је њему демократија да њемачки туриста такозваном 'одлуком проглашава закон', јасно је да ми не баштинимо исте вриједности и добро је да је тако. Никада српски народ није и неће баштинити вриједности које баштини Марфи и њему слични - иницирање ратова, бомбардовања, уцјене, притиске, санкције, отимање људима њихових зарађених плата и шта све не. И само једно молим Марфија и његове трабанте - коначно прихватите чињеницу да ми нисмо идиоти, дивљаци, нити било чији покусни кунићи да на нама тренирате своје испухале мишиће и да нам све ове гадости које су чинили и чине представљате "европским и савременим вриједностима!" - поручила је Вулићева.

Она је упитала да ли Марфи и његови истомишљеници који прижељкују и призивају сукобе у БиХ, да би што дуже остали овдје и узимали позамашне своте новца за изазивање ратова, имају бар мало образа, јер стида и грижње савјести, у шта смо се сви увјерили, немају одавно.

- Далеко му кућа и никада више такво зло да не дође у БиХ. Свакако са собом да понесе и своје "европске и савремене вриједности". Сви народи у БиХ коначно заслужују нормалан живот без малигног утицаја исфрустрираних и ислужених америчких и њемачких наводних дипломата, који немају ни Д од дипломата. Ова земља заслужује да о њој одлучују демократски изабрани политички представници три конститутивна народа и два ентитета. Само дијалог домаћих судионика је обећавајући за БиХ, а све друго за неке неће бити добро - закључила је Вулићева.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: