Посланик СНСД у ПД ПС БиХ

Вулић: Антидејтонска политика осуђена је на пропаст, Русија је гарант Дејтона и поштујемо је

  • Извор: СРНА
  • 01.02.2024. 15:26

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић изјавила је Срни да политика коју у БиХ намећу појединци са запада, а која је антидејтонска, антиуставна и има за циљ разградњу Општег оквирног споразума за мир и стварање унитарне БиХ, не може бити прихватљива ниједној друштвено одговорној особи.

"Дејтонска БиХ има велику шансу за будућност, а антидејтонска, коју заговара и добар дио чланова Сјеверноатлантског савјета (НАЦ), донијеће вам још једну лошу процјену и пораз са несагледивим посљедицама. Сила каквом се представљате не би требала да буде склона авантуризму каквом смо до сада, нажалост, свједочили више пута", истакла је Вулићева.

Она је нагласила да је сарадња са НАТО максимум на који је Република Српска дала сагласност усвајањем Програма реформи и све док представници тог савеза поштују став - сарадња да, чланство не, у Републици Српској ће имати партнера за разговор.

Цвијановић: Бећировић говорио у своје име, а не у име Предсједништва БиХ

Цвијановић: Бећировић говорио у своје име, а не у име Предсједништва БиХ

Реагујући на изјаву Дениса Бећировића да је члановима НАЦ-а у Сарајеву рекао да у БиХ постоје, како је навео, проруски политичари који угрожавају мир, а као примјер за то навео предсједника Републике Српске Милорада Додика, Вулићева је изјавила за Срну да је крајње неозбиљно оптуживати предсједника Српске за ширење руског утицаја за ниво политике којим се баве чланови овог савјета.

"То што је САД написала лош сценарио за Русију и Украјину, те им се ствари отеле контроли никако не може бити посљедица политичког става било кога, а понајмање Милорада Додика. Предсједник Републике Српске је човјек принципа, од ријечи и са ставом, као што је и заговарач поштовања Дејтонског мировног споразума. Русија је гарант Дејтонском мировног споразума и ми је поштујемо као што поштујемо Општи оквирни споразум за мир у БиХ", рекла је Вулићева.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Прича се (Р)

    Емисија: Прича се (Р)

  • 13:25 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авиоџије (Р) (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.